ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Над 240 деца в риск участваха в национален шампионат
Автор: Екип Sofia24.bg 14:38 / 25.04.2023Коментари (0)554
©
Националният шампионат за деца и младежи в риск събра в София във вторник над 240 състезатели, представители на 17 социални институции в страната.

Първенството под наслов "Спортът достъпен за всички" се организира за 39-и път и отново бе част от инициатива "София – европейска столица на спорта". Домакините от комплекс "Спортна София" в парк "Възраждане" отново предложиха отлични условия за участници, придружаващи и зрители. 

Шампионатът се организира от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР), чийто председател Анатоли Илиев поздрави участниците и обяви, че "всеки заслужава да има възможността да спортува, да води активен и здравословен начин на живот". Илиев напомни, че федерацията организира още 9 турнира в различни градове из страната през годината плюс традиционния Коледен турнир за децата и младежите в риск през декември.

Непрекъснато нарастващият през годините брой участници е причина шампионатът и тази пролет да се организира в най-големия и модерен спортен комплекс на столицата. В турнирите се включиха  момчета и момичета на възраст между 12 и 18 години, представители на 17 социални институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Всички те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо. 

Първото място в комплексното класиране спечелиха възпитаниците на дома в Роман, следвани от домовете Велико Търново Цветарска и Ракитово. Всички присъстващи се включиха в демонстрациите на представителите на Централния полицейски Таекуон-До клуб, пише "Телеграф". 

В края на събитието бе отчетено, че през последните години БСФДМР обхваща в дейността си, наред с децата лишени от родителски грижи и по-големи групи малчугани и младежи в неравностойно положение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Левски срази Славия и е близо до бронза от волейболния шампионат при жените
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията