ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Над 240 деца в риск участваха в национален шампионат
Автор: Екип Sofia24.bg 14:38 / 25.04.2023Коментари (0)558
©
Националният шампионат за деца и младежи в риск събра в София във вторник над 240 състезатели, представители на 17 социални институции в страната.

Първенството под наслов "Спортът достъпен за всички" се организира за 39-и път и отново бе част от инициатива "София – европейска столица на спорта". Домакините от комплекс "Спортна София" в парк "Възраждане" отново предложиха отлични условия за участници, придружаващи и зрители. 

Шампионатът се организира от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР), чийто председател Анатоли Илиев поздрави участниците и обяви, че "всеки заслужава да има възможността да спортува, да води активен и здравословен начин на живот". Илиев напомни, че федерацията организира още 9 турнира в различни градове из страната през годината плюс традиционния Коледен турнир за децата и младежите в риск през декември.

Непрекъснато нарастващият през годините брой участници е причина шампионатът и тази пролет да се организира в най-големия и модерен спортен комплекс на столицата. В турнирите се включиха  момчета и момичета на възраст между 12 и 18 години, представители на 17 социални институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Всички те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо. 

Първото място в комплексното класиране спечелиха възпитаниците на дома в Роман, следвани от домовете Велико Търново Цветарска и Ракитово. Всички присъстващи се включиха в демонстрациите на представителите на Централния полицейски Таекуон-До клуб, пише "Телеграф". 

В края на събитието бе отчетено, че през последните години БСФДМР обхваща в дейността си, наред с децата лишени от родителски грижи и по-големи групи малчугани и младежи в неравностойно положение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Тодор Скримов след подписа с Левски: Ще давам всичко от себе си
Шок! Внезапно почина доскорошният треньор на Локомотив София
Ботев Пловдив е на финал за Купата след втора лекция срещу ЦСКА
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
ЦСКА оцеля и изравни серията с шампиона Балкан в НБЛ
Анкета
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията