ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
БОК отново събира бъдещите звезди в 11 спорта край морето
Автор: Екип Sofia24.bg 10:36 / 07.06.2023Коментари (0)2806
©
За 16-та поредна година Българският олимпийски комитет събира младите спортни таланти от страната на Фестивала "Олимпийски надежди“. Домакин на форума от 11 до 13 юни отново е курортен комплекс Албена, в който ще си дадат среща близо 550 бъдещи звезди в 11 спорта. Тържественото откриване е предвидено за 12 юни, понеделник, от 12.00 ч. на голямата поляна пред хотел "Добруджа“. Там младите спортисти ще бъдат приветствани от ръководители на БОК и на домакините от Албена АД. Както винаги след официалната част и дефилето на участниците по спортове отново ще се извие българското хоро, което вече се превърна в традиционен символ на фестивала.

Състезанията ще се състоят в първокласните и отлично поддържани спортни арени на комплекса "Албена“, който през 2019 г. стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата "Европейски курорт на спорта“.

След като през миналите две години дебют на фестивала последователно направиха бейзбола и брейка, сега това прави и стрийт фитнесът. Тези така нашумели надпревари в градска среда са сред любимите на младежите и това е причина за организирането на демонстративни изпълнения сега в Албена. По този начин БОК откликва на интереса при подрастващите и на тенденциите все повече ърбан спортове да бъдат застъпени в програмите на глобалните форуми. Бейзболистите отново ще се състезават на мини турнир в Албена, а най-новият олимпийски спорт брейк също ще бъде представен с демонстративни изпълнения на най-добрите у нас.

Наред с това състезания се организират в спортовете бадминтон, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол, плажна борба, плуване, футбол и тенис на маса. В тях, съобразно различните наредби в отделните дисциплини, ще участват младежи родени в периода 2005 – 2009 година. Много силни се очертават турнирите по плажна борба и плажен волейбол. При борците в отделните стилове в предишните години участваха над 20 отбора с по 8 състезатели и това направи тези турнири най-масовите. Във волейбола по традиция доминират представителите на варненската школа, но отново с интерес се очаква включването на изключително активните през последните години представители на ПГ "Ген. Владимир Заимов“ в Сопот.

Със сигурност отново футболът ще предизвика силни емоции и ще бъде сред най-атрактивните надпревари, в последното издание триумфира отборът на Черноморец. В атлетическия крос ще стартират бегачи от Шумен, Варна, Русе, Добрич и др. При баскетболистите са записани тимове от столицата, Каварна, Русе, Добрич, Варна и др. Силен се очертава и турнирът по тенис на маса, който ще бъде последно контролно преди следващите важни изпитания в календара на федерацията, сред които са предстоящите по-късно също в Албена Балкански игри, посветени на 60-годишния юбилей на Балканския съюз в този спорт.

Както винаги фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Тодор Скримов след подписа с Левски: Ще давам всичко от себе си
Шок! Внезапно почина доскорошният треньор на Локомотив София
Ботев Пловдив е на финал за Купата след втора лекция срещу ЦСКА
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
ЦСКА оцеля и изравни серията с шампиона Балкан в НБЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията