ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Георги Георгиев: Терзиев да се държи като кмет на София, а не като политически длъжник на Борис Бонев
Автор: Цвети Христова 15:28 / 20.11.2023Коментари (0)600
©
Много е важно да се знае, че след появата на господин Терзиев нямаше никакви дискусии за това, защо трябва да се гласува за господин Бонев. Всъщност, предлагайки за втори път тази кандидатура (бел.ред ПП-ДБ-СС), блокирайки работата на СОС за втора седмица, никой не обяснява защо господин Бонев е правилният кандидат. Дали това е договорка между тях двамата - единият да е кмет, а другият да е председател на СОС и никой да не търси истинската подкрепа в Столичния общински съвет. Защо трябва да е точно той (бел-ред. Борис Бонев). Това заяви Антон Хекимян от името на групата на ГЕРБ-СДС, предава репортер на Sofia24.bg.

Хекимян попита и защо Васил Терзиев е изпратил поканите до лидерите на партиите в четвъртък вечерта, когато цареше хаос в София. 

"Сега ми е много интересно кой ще изпрати поканата - той, господин Бонев или някакво формирование? Защото чуваме, че се водят някакви разговори от страна на групата на ПП-ДБ-СС  в СОС. Но реално тези разговори поне за пред медиите идват от страна на господин Терзиев. И ние затова искахме да го изслушаме. Да каже той докъде са стигнали тези разговори. Търсил ли е подкрепа за председател на СОС, защото това не го чухме като ясно послание от Корнелия Нинова, от пария "Възраждане", както и от другите партии в СОС. Това е важното, а не търсенето на политики. Търсенето на политики със сигурност ще продължи и след това".

Антон Хекимян се обърна и към Борис Бонев: "Много ясно обаче господин Бонев трябва да знае, говорейки пред вас, че когато избираш председател на СОС, ти всъщност заявяваш кое ще е новото мнозинство. И тук не става въпрос някой просто да гласува за него. Това ще покаже новото мнозинство в СОС. Затова е изключително важно кой ще ги подкрепи и за какво ще ги подкрепи".

Ето как отговори Хекимян на въпроса дали ГЕРБ-СДС ще подкрепи Борис Бонев за председател на СОС: "Ние ясно казахме, че господин Бонев няма да го подкрепим. Ясна опозиция сме още от първия ден на СОС. Всеки трябва да знае, че който сее ветрове, жъне бури. Няма как да кажеш - "без ГЕРБ - не, без ГЕРБ - никога". Аз чух преди малко господин Бонев, който каза - "ние в коалиция с ГЕРБ няма да влизаме". А гласовете на ГЕРБ за него какво ще бъдат? Просто развързване на кесията, или?".

Антон Хекимян обаче сподели, че ще обсъдят в групата и с Бойко Борисов дали да отидат на среща с ПП-ДБ-СС и кой от тях да бъде представител на такава среща. 

Но търсенето на политики е едно, а подкрепата за председател е нещо коренно различно, бяха категорични от ГЕРБ-СДС. 

Какво би се случило, ако ПП-ДБ-СС издигне друг кандидат за председател на СОС? Бившият председател на СОС Георги Георгиев каза, че не могат да коментират друго име за председател, излъчено от ПП-ДБ-СС, без то да е известно. 

"Ние с хипотези не работим, в бюлетината пише имена. Докато няма друго ясно име, няма какво да коментираме".

На въпрос "защо Бонев не?", Хекимян отговори с въпрос: "Защо Бонев казваше "не на ГЕРБ" през цялото време?".

Георги Георгиев добави: "Не сме обещавали ние на Борис Бонев да бъде председател на СОС. Това очевидно му го е обещал господин Терзиев, като в замяна Бонев го подкрепи за кмет. Това стана ясно още преди пет месеца, когато обявиха кандидатурата си. Сега с чужда пита, помен да правят. Да блокират цяла София и Общинския съвет, докато не си разплатят политическите сметки, за нас е несериозно. Те са първата и най-голяма група в Общинския съвет и носят ясна отговорност за мнозинство.

Дотук подкрепа не получиха от нито една от партиите. Нас ни притесни това, впрочем потвърдено от Ивайло Мирчев, че преди да бъдат изпратени тези прочути покани са водени разговори от господин Терзиев с госпожа Нинова. И ние питаме сега, след като Нинова отказа подкрепа, тогава ли се обърнахте към нас? Това ли е прозрачността? Това не е сериозно, не може да продължава така, запънали са се по начин, който е недопустим. Защото личната амбиция, плащането на политически договорки в коалиционните споразумения - няма да стане с гласовете на хиляди граждани на София, които са ни избрали, за да защитаваме техните интереси. 

Настоявам час по-скоро да озаптят личните амбиции и да подходят зряло - Терзиев да се държи като кмет на София, а не като политически длъжник на Бонев, за да седнат на разговори, в които предлагат не парче от бюджета за подкрепа за председател, защото господин Хекимян го каза и това е нашата основна теза. Най-важният въпрос не е кой ще е председател, ние няма да позволим София да бъде управлявана с плаващи мнозинства, защото това са договорки на тъмно, далавери, които ще плащат всички софиянци. Ние в такъв фарс няма да участваме".

Вижте цялото изказване на Георги Георгиев и Антон Хекимян в прикаченото видео.



Още по темата: общо новини по темата: 9
18.12.2023 »
20.11.2023 »
20.11.2023 »
20.11.2023 »
14.11.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в София
Боклуците в София
Български национален отбор по футбол
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията