ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
София и Пловдив домакинстват финалите на Държавното по волейбол за момичета
Автор: Георги Куситасев 19:56 / 08.05.2024Коментари (0)837
© БФ Волейбол
Четири отбора ще заслужат място във финалите на Държавното първенство за момичета под 18 години (15-19 май) чрез Допълнителен квалификационен турнир. Надпреварата ще се проведе на 9-и и 10-и май в два града – София и Пловдив. В нея ще участват общо 8 отбора, които са разделени на две групи по четири тима.

По регламент те ще играят "всеки срещу всеки", а завършилите на 1-во и 2-ро място продължават напред в шампионата за сезон 2023/2024 г.

Домакин на Група И е Марица (Пловдив). "Жълто-сините" ще спорят срещу Берое (Стара Загора), Бдин-Вида (Видин) и ЦСКА (София).

ПРОГРАМА – Група И

9 май, четвъртък

11:00 ч.: Марица - ЦСКА

12:30 ч.: Берое - Бдин-Вида

17:00 ч.: ЦСКА - Бдин-Вида

18:30 ч.: Марица - Берое

10 май, петък

11:00 ч.: Берое - ЦСКА

12:30 ч.: Бдин-Вида Марица

Група К ще се проведе в столицата с домакинството на Локомотив 1929-Нидо. В потока са още отборите на Пирин (Разлог), Любо Ганев-Автосвят (Русе) и ВАСК (София).

ПРОГРАМА – Група К

9 май, четвъртък

11:00 ч.: Любо Ганев - Локомотив 1929

12:30 ч.: Пирин - ВАСК

17:00 ч.: ВАСК - Локомотив 1929

18:30 ч. Пирин - Любо Ганев

10 май, петък

11:00 ч.: Любо Ганев - ВАСК

12:30 ч.: Локомотив 1929 – Пирин

По-рано участие във Финалния турнир за момичета под 18 години си осигуриха четири столични клуба - Левски София, Славия, Звезди 94 и ЦПВК. Те спечелиха четирите групи от Квалификационния турнир във възрастта. Надпреварата включваше 16 отбора разделени на по четири. Само завършилите на първо място се класираха директно. Заелите второ и трето място продължават към Допълнителен квалификационен турнир, а завършилите на четвърто място приключват своето участие в Държавното първенство за сезон 2023/2024.

 В Група Д победителят бе решен в директен сблъсък между Левски София и домакина Марица (Пловдив). Двата тима изиграха страхотна среща в пет гейма, а тайбрекът бе спечелен от "сините". В останалите си срещи Марица и Левски записаха чисти победи.

В Група Е над всички бе съставът на Звезди 94, който спечели и трите си мача и загуби само 1 гейм. Това му отреди 9 точки и категорично първата позиция. Пирин (Разлог) зае втората позиция с два успеха, а домакините от Бдин-Вида запазиха шансове за финалите след петгеймова драма срещу Пан Волей.

Оспорвано начало беляза Група Ж, която се проведе в Русе. Там домакинът Любо Ганев-Автосвят постигна две победи, отстъпвайки само в един гейм, но в решителен мач претърпя поражение от Славия 2017 с 0:3. "Белите" загубиха откриващия си двубой с 2:3 от Дея спорт, но след това се пребориха за лидерската позиция с успех над столичния ЦСКА с 3:1 и над русенския тим с 3:0. ЦСКА и Дея спорт трябваше да определят последния клуб, който продължава напред. Те завършиха с еднакъв актив - победа и две загуби, а точките формираха крайното класиране. ЦСКА зае трета позиция с 3 точки.

Най-категорично представяне в квалификациите показаха волейболистките от ЦПВК. Те приеха Група З, в която записаха три чисти победи и събраха пълен актив от 9 точки. Берое записа две победи с по 3:1 – над ВАСК и Варна ДКС, а това ги прати на второ място. С победа над варненския клуб ВАСК намериха място в Допълнителния квалификационен турнир.

Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Усик постигна нещо впечатляващо в професионалния бокс
Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
Олександър Усик след мегауспеха: Слава на Украйна
Циганския крал: Смятам, че аз спечелих мача
Вижте най-доброто от мегасблъсъка на века в бокса между Фюри и Усик
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията