ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Атанас Атанасов: Коалицията реши да се проверят служителите на специалните служби за лоялност
Автор: Екип Sofia24.bg 19:10 / 02.06.2022Коментари (2)899
©
"Искам да кажа една новина, защото това беше обсъждано на коалиционен съвет и господин премиерът се съгласи. Едно от от нашите действия - на "Демократична България" - по декларацията, която ние прочетохме в Народното събрание за путинизация, е да се взаимстват от нашите съюзници, от службите на партньори, има цели програми за това да бъдат проверени за лоялност всички служители на специалните служби и това нещо ще бъде направено, без да вдигаме шум. Наложително е да се случи това, защото виждаме, аз, разбира се, с професионално око го виждам и го усещам как в определени моменти просто или изтича информация или се действа дезинформационно или даже има хора от службите, които извършват действия, с които дестабилизират властта“.

Това съобщи съпредседателят на "Демократична България“ Атанас Атанасов в предаването "Лице в лице“.

Не е възможно "в условия на демокрация да се национализира "Лукойл“, но отново ние от Демократична България години наред настояваме за това да има прозрачност по отношение на приходите на рафинерията и да се установи защо не плащат данъци. Аз съм изумен от тая работа, а измерителни уреди са необходими и проблемът с данъчните складове, защото данъчните складове са собственост през различни фирми“, каза Атанасов.

"Дали господин Бойко Рашков ще оглави КПКОНПИ е въпрос към премиера, защото той в момента е министър на вътрешните работи. Аз знам за това, че се обсъжда неговото име, защото се търси механизъм Комисията за противодействие, както се нарича КПКОНПИ, да бъде динамизирана нейната работа. Към настоящия момент тази огромна структура, държавна, не върши нищо, а при действащото законодателство тази институция даже прилага специални разузнавателни средства. А и ние имаме тежки подозрения, там са злоупотребява с тази функция“, каза Атанасов.

На въпрос за т.нар. български вариант на закона "Магнитски" Атанасов обясни, че е наложително да се направи такова законодателство, тъй като в България не разполага с подобно на национално ниво за прилагане на такъв тип мерки.

По темата с евроинтеграцията на Северна Македония Атанасов подчерта, че вдигането на ветото ще се реши на дебат в парламента, когато се стигне дотам.

"Имаме интерес Северна Македония да бъде приета в ЕС, но в настоящия момент няма условия това да се случи, защото самата тя няма конструктивно поведение. Докато няма обща коалиционна политика по темата, нищо няма да се придвижи напред. Няма как емисарите и съветниците на премиера да провеждат външна политика", заяви Атанасов повод изказването на външният министър Теодора Генчовска, че Кирил Петков провежда своя външна политика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.06.2022 г.
+2
 
 
А теб кой да те провери?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията