ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Финансистът Емил Хърсев разказа за Ружа Игнатова
Автор: Екип Sofia24.bg 13:03 / 22.08.2022Коментари (1)490
©
"Глупости на търкалета са твърденията, че аз знам тайните на Ружа Игнатова. Първо, тя никога нищо не ми е прехвърляла, а става въпрос за покупко-продажба, като г-жа Игнатова не е била страна по сделката. От нея не съм купувал нищо. Това са съвършено други дружества. Иначе да, познавам Ружа от времето, в което работеше за McKinsey & Company, колежка ми е, срещали сме се от време на време на конференции. Но това е само от моя страна. Аз никога не съм се занимавал с onecoin-и, а и мен никакви разследващи не са ме питали за нея".

Това сподели пред вестника финансистът Емил Хърсев, за когото тези дни се появиха публикации, че месеци преди да изчезне от страната, Игнатова му прехвърлила имоти у нас. Става въпрос за три сгради в идеалния център на София и луксозна вила с хотелска част до Созопол. Общата стойност на всичко е малко над 20 млн евро.

През февруари 2017 г., когато вече започват няколко разследвания на пирамидата Оnecoin, Ружа прехвърлила фирмите си, а купувачи според публикациите са дружества на Емил Хърсев. Според документите сделките са доверителни.

Вече повече от пет години дружества на Емил Хърсев притежават бившия ресторант "Крим", къщата на бившия кмет на София Димитър Моллов срещу парламента и вече пустеещия офис на Оnecoin на площад "Славейков". Освен това Хърсев придобива и вилата на Ружа до Созопол, където се провежда едно от последните й шумни светски партита, преди да изчезне. Всички сделки са изповядани при един нотариус и са присъствали едни и същи адвокати, но е видно, че Ружа Игнатова не е страна по сделките.

"Нямам намерение да опровергавам глупостите на този или онзи. Мен никой по никакъв начин не ме е разпитвал за нея", твърди Хърсев, предава "България днес".

За два месеца вече изчезналата безследно криптокралица Ружа Игнатова влезе няколко пъти в световните новини. Първо Европол обяви награда от 100 000 долара за информация, която може да помогне за откриването й. В началото на юли ФБР я включи в топ 10 на най-издирваните престъпници в света. След това беше проведена акция по залавянето й в Гърция, която приключи без успех. Впрочем Гърция е държавата, в която тя е забелязана за последно през есента на 2017 г. Минаха пет години от бягството на Ружа Игнатова, издирват я служби за сигурност и правосъдни органи от десетки държави в пет континента.

Пирамидата, която тя създаде през 2014 г., успя да източи над 4 млрд. долара от бизнесмени по цял свят само за три години. Това се случи във времето, когато биткойнът подлуди световните пазари, а Ружа Игнатова обеща нейната валута уанкойн да стане номер 1. Това така и не се случи. Измамените са купили само обучителни пакети за това как да печелят от криптовалутата на Ружа, когато ще може да се търгува срещу реални стоки. Този момент така и не дойде, а Ружа изчезна.

Оттогава българката с германски паспорт се превърна в легенда. За нея се пишат книги, снимат се филми, валутата й живее собствен живот в социалните мрежи, а мистерията около нея става все по-голяма.

В същото време спекулациите за съдбата на Ружа Игнатова не спират. Има хипотеза, че тя плава на яхта в океана и не приближава териториални води, за да не я арестуват. Според друга версия живее в Дубай под закрилата на властите там заради добрите си контакти с шейхове. Трета спекулация я праща на екзотични места по света с фалшиви документи и много пластични операции на лицето.

Според слуховете през 2017 г., месец преди да изчезне безследно, тя ражда дъщеря от съпруга си Борн Щрел, който е бизнесмен и адвокат във Франкфурт. Детето не е при него и сега би трябвало да е на пет години. Момиченцето също се води безследно изчезнало. Има и друга версия - Ружа е убита, за да се прикрие мащабно пране на пари, в което участие имат влиятелни фигури от известни страни.

За това, че Ружа може би вече е мъртва, говори в показанията си пред съда в САЩ братът на Игнатова - Константин, който наследи лидерството на пирамидата след 2017 г.

През март 2019 г. той бе арестуван от агенти на ФБР на летището в Лос Анджелис. По-късно Константин сключи сделка с прокуратурата и стана основен свидетел срещу империята на сестра си. Константин разказал пред съда за последната си среща с Ружа, която била пред нервен срив заради нещастна любовна връзка с бизнесмен от САЩ, който се възползвал от богатството й. Братът наел и частен детектив да я търси, но дори той не я открил.


Още по темата: общо новини по темата: 39
17.03.2024 »
08.03.2024 »
16.01.2024 »
01.10.2023 »
24.09.2023 »
26.07.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И сега големият въпрос е, защо Ружа е "прехвърлила" имущество за 20 млн.€ на финансиста на властта (мафията)? Вторият въпрос е, защо неин западен бизнес партньор я смята за "мъртва" и го афишира по медиите? Третият въпрос е, как се казва Ружа сега? Шкембе войвода продаваше български паспорти за няколко хиляди евро, какво ли могат да направят 20 млн.€?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията