ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
ГЕРБ изразиха съмнение за докторската степен на Андрей Гюров
Автор: Екип Sofia24.bg 11:53 / 01.04.2022Коментари (1)687
© БГНЕС
Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ настояват за проверка от страна на МОН с аргумент, че процедурата за признаване за академично признание на депутата от "Продължаваме промяната" и номинация за гуверньор на БНБ е опорочена.

На трибунка в Народното събрание бившият образователен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Вълчев заяви, че БНБ в най-голяма степен се крепи на доверието, което има в обществото в гуверньора на банката. Гюров вероятно има такава степен, но за да бъде управител на БНБ и за да бъде допуснат, трябвало да има академично признаване, каза той.

Вълчев напомни, че вчера се провело изслушването на двете номинации за гуверньори на БНБ, като в Националния регистър за академично признаване нямало публикувано удостоверение на академично признание на научно-квалификационната степен "доктор" на Андрей Гюров. Вчера в 17.30 ч. такова все пак било публикувано, като заявлението било подадено и одобрено веднага на 31 март.

"Защо за редовите заявители процедурата не се случва толкова бързо?", недоумява Вълчев. Документите не били подадени лично от Андрей Гюров, а че е бил оказан натиск върху Националния център за информация и документация за експертно признаване на образователно-квалификационната степен.

Все пак Андрей Гюров отговорил, че подал документи преди време, а доказателствата могат да се видят в самия регистрационен труд. Ако този научен труд е автентичен имаме много добър кандидат за БНБ, но и за Европейската централна банка. "На такъв труд би завидял и Нострадамус", изтъкна Вълчев.

Валери Лачовски обясни, че още в първите страници на неговия научен труд от 2005 г. било установено, че се цитират актуални данни от 2008 и 2012 г. и статия от 2007 г. Дали е реален неговият труд или става въпрос за тежка документална измама? Как в 17 ч. научният труд на Андрей Гюров е признат и качен на сайта на регистъра за академично признаване?, пита Лачовски.

Тома Биков очаква всичко да приключи с документна измама съвсем скоро. Ние нямаме бърза работа, изпитваме Андрей Гюров и нека отговори в момента, призова Биков. Той даде за пример, че за председател на КЕВР бил избран председател със съответните качества, а сега същото се правило и за бъдещия управител на БНБ. "Как веднъж не намериха човек, който да отговаря на условията", недоумява Тома Биков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този боклук е направо нов Месия!Гледа в бъдещето и дали е видял колко се е осрал?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията