ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Голям проблем в китно родопско градче
Автор: Диана Бикова 11:25 / 09.04.2022Коментари (2)569
За голям проблем с паркирането на тротоара на централна улица в Чепеларе сигнализира Plovdiv24.bg жителка на китното родопско градче. Даваме й думата веднага:

"От малко повече от 2 години имаме проблем с неправилно паркиране на автомобили. Многократно съм изпращала сигнали до всички инстанции на областно ниво, кмет, районно управление на полицията, областна дирекция на полицията, 112. Проблемът се неглижира и няма никаква промяна. На областна полиция изпратих 42 снимки за неправилно паркиране, които направих само за два часа. След проверката ми отговориха, че не е констатирано нарушение. 

На нашата улица "Капитан Петко Войвода" 15 има авторемонтна работилница на г-н Стайко Шоков и пред този имот целодневно има паркирали коли на тротоара. От 10 минути до час, час и половина, като се започва още от 8.30 до 18.00 ч. минимум. Този господин ежедневно паркира по един-два часа, тъй като там му е канцеларията. Идваха полицаи по мои сигнали, пуснаха му някакво предупреждение. Молила съм кмета Боран Хаджиев, пращала съм писмени сигнали до общината и съм се обаждала да вземат отношение. Те май са роднини... Той е прекрасен човек, извел е биатлонистка до олимпийска титла, обаче защо и той, и полицията не могат да се справят?

Аз ги снимам, те ме гледат и продължават да си стоят най-нахално. Казвам им:  "Момчета, забранено е, хората вървят по улицата. Ние сме на центъра, идват туристи в най-големия ни хубав скъп хотел, и чужденци има. Моля ви, нека малко да приличаме на европейски град!" Те ми се смеят в лицето.

Много тротоари в туристическия ни град с международна известност са превърнати в постоянни паркинги. Нашата ул. "Капитан Петко Войвода" е до центъра, идват хора, оставят колите и отиват да си вършат работата. Не смятам да спра, защото не е редно да се спират колите на тротоарите, а хората да вървят по улицата!".

Потърсихме коментар от община Чепеларе. Ето какво ни отговори зам.-кметът Антоанета Аговска:

"Тази госпожа редовно пуска жалби до общината, до полицията и до всички възможни институции на територията на Смолянска област. Правени са множество проверки и нарушения не са открити. Улицата е централна, ключова, няма как да не се преминава и никога не е било затворено там движението. 

Улицата е еднопосочна и е разрешено паркирането от едната страна, което е означено със знак. Живеещите на улицата паркират и се съобразяват със знака.".

Има ли или няма нарушение на закона и общинската наредба за паркиране - оставяме на читателите да преценят след като разгледат галерията със снимки!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
другарката агУвскъ явно го лапа на кмета и получава парички!Краво,виж снимките,не се прави на улава!
0
 
 
Защо се учудвате? България е феодална полицейско-ченгесарска държава! Тук човекът е роб, добитък, електорат, извор на приходи от подкупи! Тук има закони, но те просто не се спазват! Всичко започва от големите: Вижте просто Киро-излъга за гражданството, фалшива декларация, неправомерна агитация....ами Рашков? Незаконни, мутренски арести, 20 имота на негова сметка... Шевната на кабинета назначава и уволнява, Киро заклеймява!!! Вие какво очаквате от един кмет? Ами Продължаваме промяната!!! От градина в кочина и пустиня, от демокрация в анархия и мутро-олигархия!!! БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Лоша инфраструктура в София
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията