ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Корнелия Нинова от Благоевград: Това, което виждаме на политическата сцена е, че започна много грозна кампания
Автор: Ливия Кукова 14:47 / 07.05.2024Коментари (0)944
©
"Това, което се вижда на политическата сцена е, че започна много грозна кампания. Преди всичко между ПП – ДБ и ГЕРБ, които се замерят с обвинения за корупция, компромати, обвинения за фалшификация на подписи и т.н“. Това каза пред журналисти Корнелия Нинова, водач на листата на коалиция "БСП за България“ в Първи МИР – Благоевград, предаде репортер на "Фокус“. По думите ѝ това не носи нищо добро за политиката.

"Това разочарова все повече хора. По-малко отиват да гласуват. По-малко представителни и легитимни са институциите в България. Ние категорично сме алтернатива на всичко това. Включително и през последните 9 месеца доказахме, че не влизаме в подобен начин на водене на политика, осъждаме го и предлагаме алтернатива. Накрая на парламента направих отчет за работата на парламентарната група и той наистина е впечатляващ. Доволни сме, че се увеличи минималната работна заплата, влязоха в сила безплатните учебници, увеличиха се заплатите на служителите в МВР и Министерството на отбраната“, каза още тя.

Корнелия Нинова добави, че от БСП са успели да спрат либерализацията на цените на тока за домакинствата, което от 1 юли е щяло да доведе до увеличение с 20 %.

"Дори в опозиция и с група от 23-ма души свършихме добра работа и се разграничихме от случващото се през последните 9 месеца – сглобка, разглобка, постоянни обвинения, делене на постове, нищо смислено не направи управляващото мнозинство за България, но ние сме различни. Алтернатива сме и ще продължим по този път. Вярвам, че хората са го проумели. Апелът ми е да се събудят, да погледнат, да мислят, да гласуват за тези, които никога не ги предадохме, борихме се за тях, постигнахме някои неща, други не можахме. Продължаваме тази битка“, посочи още Нинова.

Лидерът на БСП коментира и политическата ситуация в България по отношение на цикъла от парламентарни избори, в който се намира страната ни. По темата тя добави:

"Ако има поне малко разум у всички, то мисля, че след тези избори трябва да има стабилно редовно правителство. Ние го виждаме като надпартийно, национално – програмно правителство с подкрепата на парламентарните сили и "Правителство на спасението“, защото всичките тези години на политическа нестабилност доведоха до това България да върви все по-надолу по всички показатели. Особено тревожно е това, което излезе през последните дни за демографската катастрофа. Каквото и да правим няма ли народ, няма ли деца, няма бъдеще и няма смисъл нито от пътища, нито от каквото и да е. Демографски проблем, социален проблем, здравеопазване влошено, образование некачествено... много неща се натрупаха. Трябва да проявим разум и да се направи стабилно правителство. Още повече, че ние чака пълно приемане в Шенген. Частичното приемане не е добре за България. Имаме и много външно политически въпроси. Европа ще бъде различна след тези европейски избори. Предстоят нови предизвикателства. Войните не спират. Ние искаме мир, искаме спокойствие, така че изпитания предстоят. Вярвам, че сме доказали, че можем да ги посрещаме. Зад мен стоят смели и храбри хора, подготвени. Продължаваме напред“.

С какво БСП ще се опитат да спечелят избирателите - бе друг от въпросите на журналисти, на който лидерът на левицата заяви:

"Искаме да продължим по две линии, най-вече. Едната е борбата с паралелната държава, задкулисието, деленето на постове, тия случаи, които всеки ден виждате – чекмеджета, нотариуси, кучета, пачки. Това трябва да изчезне от българската политическа история, защото там потъват милиарди, които могат да бъдат използвани за просперитета на България. Това е едното. Второто е да се държи социалния вектор и социалната политика, която е много широко обхватна – това демография, това е здравеопазване, образование, доходи, борба с неравенството. Това са нашите два приоритета, като стъпваме на доказаното през годините – хора оценявайте ни по свършеното, по делата, а не просто по обещанията. В управление доказахме какви сме, в опозиция доказахме какви сме. Нека хората да преценят“.

Корнелия Нинова каза още, че според експертите на изборите, които ще се проведат на 9 юни избирателната активност няма да бъде висока, което не е добре.

"Дано да има по-висока активност. Това е необходимо за легитимността на институциите. Когато малко хора гласуват и повечето се чувстват непредставени, и самите институции не са пълноценни за политическия живот“, прибави тя.


Още по темата: общо новини по темата: 499
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията