ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Кристиан Вигенин: Вотът на недоверие не е предрешен
Автор: Екип Sofia24.bg 10:11 / 20.06.2022Коментари (0)1068
© NOVA NEWS
Заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин подчерта, че вотът на недоверие е по предложение на ГЕРБ и не може да си представи и “какво равнище на политическа хигиена биха имали някои от колегите, за да гласуват свалянето на правителството по предложение на ГЕРБ, какъв знак дават изобщо на себе си, на избирателите си."

“Вотът на недоверие не е предрешен, защото там залогът е по-различен. До сряда е възможно да настъпи определено успокояване на ситуацията и хората да премислят още веднъж какво правят реално. Тъй като според мен в резултат донякъде и на емоции 120 народни представители подписаха искането за оставката на Никола Минчев", заяви Вигенин в предаването “На фокус с Лора Крумова".

Той не вижда причина да се отцепват още депутати, а могат просто да не подкрепят вота на недоверие. Според него това ще е начин те да се върнат към платформата, с която са избрани за народни представители и с която “Има такъв народ" веднъж са спечелили парламентарните избори миналата година.

“Това беше вот за тях, който беше анти-ГЕРБ и анти-статукво. И сега, изведнъж, в рамките на седмица-две, да предадат своите избиратели и да подкрепят ГЕРБ, аз не бих го разбрал", коментира народният представител от “БСП за България".

Кристиан Вигенин уточни, че в правителството не всичко е идеално и сигурно ще има нужда от промени, включително персонални, но всичко това подлежи на анализ. 

По думите на социалиста основна задача на “Продължаваме промяната" като водеща партия в коалицията е да осигури мнозинството в парламента. “Като народни представители и като позиции, ние заставаме твърдо зад Кирил Петков. Оттам нататък не мисля, че е наша тази задача. Още повече, че критиките не са към БСП, а към него персонално и “Продължаваме промяната", коментира той.

“Възразявам на говоренето, че се купуват депутати и как били притискани, за някакви суми дори се говореше. Смятам, че подобно говорене, което не е базирано на никакви факти и доказателства, допълнително отвращава хората от и без това разпадащата се политическа система в България", категоричен бе Кристиан Вигенин.

Според него думите на Румен Радев са твърде силни и емоционални. “Президентът може да подкрепи правителството в по-голяма степен в търсенето на позитивните решения. Конкретно за казуса Северна Македония, който е изключително сложен, аз бих призовал тази тема да бъде изкарана пред скоба, защото тя е много важна за България. Да не я използваме за вътрешнопартийния и вътрешнополитическия дебат, какъвто опит беше направен миналата седмица преди всичко от “Има такъв народ" и персонално от Слави Трифонов", апелира Вигенин.

Заместник-председателят на Народното събрание коментира и предложението на френското председателство на Съвета на ЕС по отношение на Северна Македония, като го опредли като “най-доброто, което сме получавали до момента", но уточни, че дали това е достатъчно, предстои да бъде дебатирано.

“Решението трябва да бъде взето не просто от парламента, а след широк обществен дебат. Но вдигането на ветото няма как да стане следващата седмица, с което отпада една от основните атаки към министър-председателя, че се опитва тайно да направи нещо в ущърб на България", подчерта Кристиан Вигенин.


Още по темата: общо новини по темата: 789
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията