ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Лидерът на КП "Български възход": Силната икономика е пътят към решаване на демографската криза!
Автор: Пламена Николова 11:01 / 19.09.2022Коментари (1)275
Кандидатите, които са в листата за 3 МИР на КП "Български Възход“, са  хора, които категорично са поели ангажимент да се вслушват в гласа на варненската общественост и да работят за един по-красив и уреден град. Това заяви председателят на партията Стефан Янев минути преди среща с варненската общественост снощи в Юнашкия салон на Варна, предаде репортер на Varna24.bg.  

"Хората, които са в тази листа ще изпълняват съвестно задълженията си в Народното събрание, но най-вече ще се вслушват в гласа на варненци и жителите на областта. Не случайно нашето кредо е да се намери най-прекия път до гражданското общество, да чуваме хората и да поддържаме непрекъсната връзка, за да можем да решаваме наболелите проблеми“, категоричен бе Янев.

На въпрос на медии, кои биха били евентуалните партньори на КП "Български възход“ в Народното събрание, председателят Янев заяви, че този разговор би могъл да се води едва след изборния ден. 

"Надяваме се този разговор да се води съдържателно, на базата на критерии и най-вече основата ще бъде, какво искаме да направим за родината си и на какво сме готови в нейно име", каза Янев. 

Той посочи и най-важните приоритети, които са извели като коалиция и като партия:

"Решаване на демографската криза. Наясно сме, че този въпрос не може да се реши за два месеца или две години, но първите стъпки за разрешаването на този проблем е създаването на силна икономика. Важно е българският бизнес да усети помощта на държавата и когато това се случи, и икономиката ни заработи с бързи темпове, бизнесът ще увеличи възнагражденията на своите работници. Това несъмнено ще върне една част от сънародниците ни, които в момента живеят в чужбина. 

Друг важен проблем, който стои на дневен ред пред обществото е функционирането на политическото представителство, така и на администрацията. В тази връзка ние предлагаме да се работи на принципа на мандатността и на реална оценка на заслугите. Истината е, че всички ние сме жертви на бавната и мудна администрация и смятам, че е настъпило времето да я направим по-ефективна и да работи в защита на хората и бизнеса, а не да съществува сама за себе си. 

Третият проблем, който бих откроил, е проблемът, който наричаме: Една държава, две данъчни системи. Какво означава това?

Идеята е за запазване на съществуващата данъчна система за инвеститорите, работниците и служителите, но за всички юридически лица, ползващи обществен ресурс, да се въведе прогресивно данъчно облагане", допълни Стефан Янев.

По думите му, по този начин ще се реши проблемът със социалното неравенство, ще се затвърди обществената солидарност и ще се реши проблемът с корупцията в обществените поръчки, както и с олигархията. 

"Така печалбата ще остава в България и ще бъде пренасочвана към социални, инфраструктурни или други проекти, а няма да заминава в чужбина“, коментира още Янев.

По отношение на Варна водачът на листата в морския град, Александър Николов, заяви, че е време доходите във Варна и областта да започнат да се изравняват с доходите на София. 

Той подчерта, че най-важният приоритет на КП "Български възход“ за Варна е стратегически план и дългосрочни решения за решаването на демографската криза. Николов уточни, че решаването на този проблем за морската столица минава през няколко стъпки.

"През следващите 4 години трябва да обърнем тенденцията на все по-широко отварящата се ножица в разликата между доходите във Варна и региона и доходите в София град. Трябва да започне изравняване на доходите и заплатите в морската столица да започнат да се увеличават. 

Това е нашата най-важна цел, на която ще подчиним стратегията и всяко едно отделно решение, за което тази листа ще работи в рамките на следващия парламент. Важният въпрос е как ще бъде изпълнена тази цел. Това означава предприемането на сериозни икономически, социални, здравни и образователни мерки,  които да бъдат насочени в посока изпълнение на нашата приоритетна цел – изравняване на доходите между Варна и София, а оттам и справяне с демографската криза, която се усеща все по-сериозно“, каза още Николов.

Повече вижте във видеото!



Още по темата: общо новини по темата: 914
31.03.2023 »
22.02.2023 »
26.01.2023 »
19.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.09.2022 г.
0
 
 
Силната икономика няма да дойде с газ, г*з от Путлер
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет на София
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията