ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Политолог открехна завесата и каза защо тази кампания е толкова мудна!
Автор: Екип Sofia24.bg 11:03 / 15.09.2022Коментари (0)286
© Личен архив
Предизборната кампания е по-скоро мудна, защото в последните няколко седмици се случиха доста драматични събития за България. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" политологът Атанас Радев. Когато видим медийния поток на информация се наблюдава фокусът върху две определени събития - бедствието в Карловско и кончината на кралица Елизабет II, категоричен бе той. 

"Оттам нататък предизборната кампания остава в сянката на тези новини. Посланията, които кандидатите за народни представители успяват да отправят, всъщност бих казал, че по-скоро са някакви нападки между бившия мандатоносител "Продължаваме промяната“ и съответно - опозицията ГЕРБ. Там наблюдаваме малко по-сериозно ниво на дебат", каза още политологът. 

Според него на тези избори хората нямат тази умора, която са имали през миналата година, защото това са първите избори за годината. 

"Това са първи избори за тази година, съответно – поне по мое мнение, очаквам, че избирателната активност ще бъде по-висока от гледна точка на това, че имаме т.нар. политически залог, което всъщност означава, че продължавайки идеята на "Продължаваме промяната“ дали ще продължи промяната, това, което се поставя като основен въпрос и самите коалиционни партньори изповядват, съответно и поставят като послание, това е да продължат своята работа и това колко работа те са свършили в рамките на шест месеца и т.н. Така че в тая връзка имаме това избиране – дали да се продължи това, което "Продължаваме промяната“ и техните коалиционни партньори започнаха, или продължаваме по старо му. Горе-долу това е залогът, който е поставен. Друг е въпросът дали това е правилно, или не", каза Атанас Радев.

"По данните, които са, виждаме, че ГЕРБ са първи, след това – "Продължаваме промяната“, за трето място ще спорят "Възраждане“ и ДПС, което всъщност автоматично според мен ни води на мисълта, че формирането на устойчиво управляващо мнозинство от старите коалиционни партньори ще бъде поне, според мен, много трудно и даже бих казал невъзможно", уточни политологът.

По думите на Атанас Радев фокусът на внимание остава върху това какво ГЕРБ и "Продължаваме промяната“ могат да установят като отношения помежду си.

"Макар че от двете страни има доста сериозни условия – това Бойко Борисов да се откаже от поста си на председател на ГЕРБ до това Кирил Петков и Асен Василев да не участват в правителството, което са взаимни ултиматуми, които всъщност не водят до нищо ползотворно. Така че предстои да видим, защото в тази ситуация виждате, че партиите са доста предпазливи в своето говорене и това кои ще бъдат техните коалиционни партньори. Надявам се, че ще имаме устойчиво управляващо мнозинство, макар че данните показват нещо друго".


Още по темата: общо новини по темата: 914
31.03.2023 »
22.02.2023 »
26.01.2023 »
19.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията