ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Полски тираджии биха български шофьор пред детето му
Автор: Екип Sofia24.bg 22:47 / 12.04.2022Коментари (2)1782
© БТВ
Полски тираджии бяха задържани след като нападнаха и биха български шофьор пред очите на детето му днес. Саморазправата се е разиграла на международния път Е-79 край Враца.

От Областната дирекция (ОД) на МВР съобщиха, че срещу полските шофьори е образувано досъдебно производство по член 325 от Наказателния кодекс. Те са задържани, след получено получено съобщение от 45-годишен мъж от село Ботуня, че движейки се с личния си товарен автомобил "Пежо Боксер" по път Е-79, в района на Железния мост край Враца, е засечен и принуден да спре от група товарни автомобили с полска регистрация. Двама от водачите са го нападнали и удряли в областта на лицето, строшили са и лявото панорамно стъкло на колата му, уточняват от полицията.

Пострадалият Петър Йорданов разказа пред bTV, че карал със семейния бус 14-годишния си син на училище, когато попаднал в колона от полски камиони.

"Наближавайки разклона за Бели извор, там има ограничение 60 км/ч и пътят е много лош, започнах да намалявам, при което камионът отзад започна да светка, да свирка и тръгна да изпреварва", обяснява той. В насрещното обаче се появили коли и камионът се прибрал зад буса. В участъка на Железния мост общо 7 камиона като на кино го обградили.

"Двама човека слязоха и аз отворих вратата, и им казвам на английски - 60 км и показах с ръка - вие луди ли сте. През това време дойде един друг и два пъти ме удари в лицето, детето започна да реве, да пищи, аз дръпнах вратата, затворих я, а другият счупи стъклото", обясни Петър Йорданов.

После камионите поели към София, а мъжът се обадил на 112. Шофирал зад тях, за да съобщи за местонахождението им. Малко след това полицейски патрул от Мездра изпреварва колоната от тирове и ги спира на входа на село Лютидол. Пристигат и няколко патрулки от Враца.

Сред задържаните е имало и жена, разказаха очевидци. На нарушителите ще им бъде повдигнато обвинение за хулиганство на пътя.

"Беше ужасяващо, пред детето ми да се случи, е недопустимо. Не може да смятат, че в България всичко им е позволено и да се държат по този начин арогантно на пътя", допълва потърпевшият.

Детето е в шок, а баща му благодари на полицията за реакция.

Полските шофьори са приведени в РУ-Враца за изясняване на случая. Досега те са разпитани с преводач, продължават процесуално-следствените действия, уточняват от полицията. Полските водачи са задържани за срок до 24 часа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Полска сган. 3 години ефективна по бързото производство, и да станат нечий принцеси в Пазарджишкия.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет на София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бомби в училищата
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията