ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Проект "Пътят на различните" на Varna24.bg разкрива проблемите, силата на духа и успехите на хората в неравностойно положение
Автор: Пламена Николова 12:09 / 27.09.2022Коментари (0)180
©
Когато хората не познават някого или нещо, най-лесно му слагат етикет "различен“. В нашето общество има много хора, които биха могли да бъдат достоен пример за силата на духа и интелекта, но остават "невидими“, скрити зад стените на своя дом, познати единствено на своите близки и приятели. Хора, които подминаваме в инвалидните им колички и чукаме на дърво, да не дава Господ да сме на тяхно място. 

Рядко тези хора са главният герой в медийното пространство. Познаваме ги от статистиката под общото наименование "хора в неравностойно положение“, а в живота за съжаление са слагани под общият знаменател на "различните“.

Твърде малко се знае за работата на институциите и неправителствените организации, които предлагат услуги и се стараят да облекчат битието на тези хора. Твърде малко работодатели наемат хора със здравословни проблеми, въпреки, че всеки един от тях имат своите умения и качества и биха могли да бъдат полезни за себе си и семействата си. 

Проектът "Пътят на "различните“ на Varna24.bg и Медия груп24 има за цел да разкрие пред своята богата читателска аудитория пътят на тези хора, тяхната битка за адаптация  и интеграция в заобикалящия ги свят.

Да представи социалните услуги, които Община Варна и неправителствените организации предлагат. Да потърси експертно мнение на специалисти, които да разкрият спецификата на най-често срещаните здравословни проблеми на "различните“ хора, за да ни помогне да ги разберем по-добре, да ги приемем като равноправна част от обществото, да подготвим децата си за общуването с връстници в подобна ситуация като с равни и достойни за уважение приятели, на които знаем как да помогнем в нужда, без да демонстрираме съжаление, а нормално човешко отношение.

Проектът "Пътят на "различните“ ще ви срещне "в първо лице“ с интересни, борбени и силни личности, които въпреки затрудненото си здравословно състояние са успели да се реализират в различни направления като специалисти, творци, спортисти и са отличен пример, предизвикващ уважение и възхищение.  Ще потърсим компетентното мнение на специалисти, ще представим услуги и дейности на институции, на общински, държавни и частни центрове, които работят с хора в неравностойно положение.

Целта на проекта, финансиран от Община Варна, Фонд "Култура" в направление "Медийни проекти", има за цел да дръпне завесата на самотата за тези хора, да ни разкрие трудният път и натрупан опит, да провокира интерес, уважение, съпричастност и емпатия към техните проблеми и успехи, да ни помогне да разберем как и с какво ние като общество и всеки като човек, можем да бъдем тяхна опора.

Сред тези хора има уникални таланти, хора, които със силата на своя дух и интелект могат да бъдат отличен пример за всички и заслужават да бъдат представени в най-добрата им светлина пред обществото, за да получат заслужено признание.

Всеки един споделен опит, съвет на експерт или специалист по здравни грижи, може да бъде полезен за хора, които скоро са попаднали в подобна ситуация и да има превантивен ефект спрямо хора, които потенциално са застрашени да се сблъскат с подобен проблем.

Ако вие или ваш близък върви по трудния път на "различните" и искате да споделите вашата история, с която да поставите важни проблеми, да изтъкнете добри постижения, да благодарите на хора, които ви помагат в трудности или правят живота ви по-щастлив, може да ни пишете на novini@varna24.bg или да се свържете с нас на тел. 0888 532624.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията