ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Учени: Лекарите трябва да започнат да предписват вибратори на пациентките си
Автор: Екип Sofia24.bg 11:09 / 05.09.2022Коментари (0)767
©
Екип от изследователи, ръководени от Александра Дубинская от медицинския център "Сидър-Синай“, твърди, че лекарите трябва да започнат да предписват регулярно вибратори на своите пациентки, тъй като медицинските ползи от употребата им са значителни. В научния си труд, публикуван в The Journal of Urology, специалистите описват своето метапроучване на изследванията, посветени на здравните ефекти на вибратора при жените, и излагат тезата си защо смятат, че е време да започнем да гледаме на тях като на устройства за медицинска терапия, пише Medical Xpress, цитирани от "Obekti".

Предишни изследвания откриват, че честото мастурбиране при жените може да има положителни ефекти върху здравето – както физически, така и психически. В своето ново изследване специалистите отбелязват, че са извършени съвсем малко проучвания на ролята на вибратора като помощно средство за мастурбиране и дали използването му може да окаже положителни ефекти върху здравето. 

В своя анализ изследователите откриват, че съществуват множество ползи от регулярната употреба на вибраторите. Така например те подобряват здравето на тазовото дъно, намаляват болките във вулвата и подобряват цялостното сексуално здраве. Освен това екипът се натъква на случаи, в които регулярната употреба на вибраторите подобрява инконтиненцията, както и силата на мускулите на тазовото дъно.

Изследователите отбелязват, че използването на вибратор по време на мастурбация намалява времето, необходимо на жената да достигне до оргазъм (дори до множество оргазми). Друго предишно изследване показва, че съществува връзка между редовното достигането до оргазъм, от една страна, и намаляването на нивата на стрес и подобряването на сексуалното здраве, от друга. Това означава, че използването на вибратор по време на самата мастурбация води до по-добри резултати.

Изследователите достигат до заключението, че вибраторите са нещо повече от обикновени секс играчки – на тях може и трябва да се гледа като на терапевтични устройства. Нещо повече - вероятно е време специалистите, занимаващи се с тазови проблеми и реконструктивна хирургия, а може би дори и общопрактикуващите лекари, да започнат да предписват вибратори на своите пациентки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Бюджет на София
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията