ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има тайна съставка в приготвянето на перфектното домашно кисело мляко
Автор: Екип Sofia24.bg 10:08 / 30.07.2023Коментари (4)1619
© NOVA
През седмицата Европейската комисия одобри включването на българското кисело мляко като защитено наименование за произход от България. Така то ще бъде добавено към списъка от 1 641 вече защитени селскостопански продукти в Европа. 

Лиляна Вълкова разкрива стара традиционна рецепта за кисело мляко и демонстрира една от тънкостите. "Една баба ме е учила на дъното на бурканчето да сложа захар – на върха на лъжицата", обяснява тя пред NOVA.

Като човек, който години наред е гледал млекодайни животни, знае, че най-важно е да се намери качествено мляко. "Имали сме крави, давали мляко със 7% масленост, но като количество е малко. Други крави дават с около 3% масленост. Тогава млякото е по-рядко", уточнява Лиляна.

След това с вещина тя премерва температурата на свареното мляко. Тя трябва да е поносима за човешката кожа, за да не се пресече подквасата, която е другото важно нещо. В буркана се слага по една супена лъжица и се разбърква. Много е важно обаче след това млякото да се завие за 3-4 часа.

Заради всичко, което знае за киселото мляко, Лиляна се зарадвала, когато разбрала, че то вече официално е признато в Европа като защитено наименование на продукт с произход от България. Затова според нея държавата трябва да погледне много по-сериозно на този отрасъл.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.08.2023 г.
0
 
 
Пичка ви маймуна! А след това ще ме учите има ли разлика между кисело мляко и йогурт. Ха сиктир бе, тъпанари!
Aнонимен
на 01.08.2023 г.
0
 
 
Голяма вещина трябва имаш за да измериш температурата с кожата си.
Aнонимен
на 30.07.2023 г.
0
 
 
И на вас да ви е*а майката проста! Кретени.
0
 
 
Ако го подквасите във Глинен гювеч ще се удивите от резултата...става гъсто със нож да се реже...после си го сложете във буркани в хладилника!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
Катастрофи в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията