ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Искате незабравимо изживяване през есента? Ето кои места да посетите
Автор: Екип Sofia24.bg 10:04 / 18.09.2022Коментари (0)178
Разходка из природата, посещение на съседен град или държава ще ни заредят и разкрият тайните на есенната природа. Липсата на тълпи от туристи, по-ниските цени на хотели и самолетни билети подканващо ни карат да изберем дестинацията, където ще се "изгубим" през есенните дни.

Ето и няколко идеи за есенна почивка, споделени от Travelnews:

Лече е малък град в Италия и са намира на “тока на Ботуша“. Може би за много от нас той е по-скоро известен с футболния си отбор, където Валери Божинов започна своята кариера през 2002 г. Но за света Лече не е футбол, а “Флоренция на барока“ именно заради фасадите на множество дворци, църкви и жилищни сгради.

Той е пълен с култура и пази традициите си. Има останки от римските времена, когато градът е служил за военно укрепление. Площадът на катедралата Piazza Duomo, руините на Римския амфитеатър в центъра, замъкът, манастирът са само част от забележителностите, които ще задоволят интереса на всеки турист, дошъл тук. Спрете, седнете, хапнете и разговаряйте с месните хора, за да усетите колко дружелюбни и приятни са те.

Санторини е сред най-романтичните и впечатляващи гръцки острови. Мечта за всеки турист и за всяка двойка. Стръмните и страшни отвесни скали, пронизващи водите на морето, са резултат от мощна вулканична дейност в миналото и всъщност представляват чара на Санторини.

Малки бели къщички със сини врати са накацали върху стръмните скали и със своите тесни калдъръмени улички се смятат за истинско архитектурно постижение. От такава височина залезите в Санторини сякаш са най-истински и ще спират дъха дори и на по-скептично настроените. Почти всеки хотел или ресторант по склона предлага тази гледка на туристите, отседнали в тях, придружена от вкусна средиземноморска храна (опитайте тукашните доматени кюфтенца, които се сервират с ароматни питки и салата Дзадзики).

Истанбул често е обявяван за най-красивия град в света. Цветен и шумен, традиционен и модерен, азиатски и европейски – това е многоликото лице на Истанбул, който се посещава целогодишно от милиони туристи. За нас той е идеална есенна дестинация, най-вече заради близостта му до България и мекото време.

През октомври и дори ноември температурите са много приятни и няма помен от летните горещини. Безкрайните опашки от туристи пред Синята джамия и “Св. София" липсват, Топкапъ - Резиденцията на Османските султани може да се разгледа без блъскане, а разходката с корабче по Босфора ще се организира безпроблемно. Но за да се почувства истинската атмосфера на града, трябва да ходим пеша и да се “изгубим“, да седнем на чаша чай или кафе и да опитаме истинската турска баклава.

Виена - аристократичната австрийската столица е дом на много музеи, културни забележителности, театри, замъци, великолепна архитектура, които привличат хиляди туристи от цял свят. През есента градът пулсира с нов ритъм – спокоен и малко меланхоличен. Държавната опера, Музеят на историята и изкуствата, Зоологическата градина, катедралата “Св. Стефан", Виенското колело в Пратера, Дворецът Белведере са само част от обектите, които могат да се посетят. За ценителите на кулинарните изкушения, Виена ще се превърне в любима дестинация.

Прочутият виенски шницел е традиционно ястие, защитено от специален закон, който точно регулира неговите съставки, а именно главната - телешкото месо. Символ на австрийската столица и изкушение за туристите са също така виенските кафенета. Чаша кафе и популярната торта Сахер, датираща от далечната 1832 г., със сигурност ще повдигнат настроението на всеки опитал тази комбинация от вкусове.

Будапеща е една от най-красивите и величествени европейски столици. През есента напълно се разкрива очарованието на аристократична Буда и модерна Пеща. “Дунавската перла“, както я наричат, очарова с великолепни дворци, градини, широки булеварди, музеи и множество архитектурни паметници, разположени по брега на река Дунав. Разходка с корабче по Дунав ще покаже града от различен ъгъл - красива гледка към Парламента, Кулите и Замъка в Буда, както и острова Маргит.

Ако имате нужда да се стоплите след такова пътешествие, то гулашът е перфектен за това. Също нещо традиционно е langos – микица, намазана с чесън и заквасена сметана, поръсена с кашкавал - калорийна бомба с невероятен вкус, която трябва да се опита от всеки турист. Туристите също ще бъдат очаровани да опознаят т.нар "пъбове в руините" (romkocsma), които са обособени по много оригинален начин и всеки от тях притежава собствен дух и стил.

Мюнхен – модерен, забързан, с интересна архитектура и световно известни музеи, галерии, прекрасни градини, площади и… Октоберфест - събитието, което е отговорно до голяма степен за популярността на града. Най-големият и най-популярният фестивал на бирата в света се провежда всяка година от 1810 г. насам и привлича над 6 милиона посетители.

Ако освен фестивала, желаете да поопознаете града, то разходка из Английската градина в централната градска част е задължителна. Тя е любимо място за отдих, пикник или просто безделие на жителите на Мюнхен. Тук се намират и т.нар. градински бирарии, които са разположени под короните на вековни кестени и са любимо място за среща с приятели на бира, както на местните жители, така и на туристите в града.

Берлин е артистичен, космополитен, многонационален, цветен и младежки. Поради географското местоположение на града, есенният сезон настъпва по-рано, като парковете и градините се покриват с пъстър килим от падналите есенни листа още в края на септември. Ежегодно през октомври в Берлин се провежда фестивал на светлините, който е изключителна атракция за неговите посетители.

Площади, архитектурни паметници и сгради служат за фон на светлините и проекциите, като ярко ги оцветяват и за кратко превръщат града в приказно място. Ако огладнеете, задължително опитайте известните вурстчета с бира. В Берлин те са с вкус на къри, а бирата се поръчва с вдигнат палец.

Магическа Прага е един наистина уникален град, разположен на брега на река Вълтава и столица на една от най-предпочитаните  за туризъм европейски държави – Чехия.

Носещ в себе си толкова богато културно наследство, градът е невероятно красив и пълен с някои от най-популярните забележителности в цял свят. Ако все още не сте били в Златна Прага, може би трябва да го направите по-скоро и да се потопите в неговото вълшебство

Най-подходящите сезони за посещение на Прага са пролетта и есента. През лятото има твърде много туристи, а през зимата може да бъде прекалено студено.

Целият град става златен, когато листата на дърветата пожълтеят, а благодарение на архитектурата, ще се чувствате като в приказка. Традиционната чешка кухня включва доста тежки ястия, които е най-подходящо да опитате през есента, а традиционната чешка бира ще допълни есенното ви изживяване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията