ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Иво Сиромахов: Родители, спрете да мрънкате! Децата ви са тъпи не заради училището, а заради вас
Автор: Екип Sofia24.bg 12:57 / 10.05.2022Коментари (8)588
©
Писателят и водещ на Шоуто на Слави" по тв 7/8  Иво Сиромахов написа коментар в официалната си страница във фейсбук относно проваленото образование на децата и главния виновник за това.

Главният виновник за проваленото българско образование са родителите на учениците.

Напоследък те придобиха самочувствие, че могат да се месят в просветните дела, да държат сметка на учителите, да дават акъл какво да се учи и какво да не се учи.



Този кураж им дойде от фейсбук, където българите са най-умни и всезнаещи. Те там всеки ден оправят пандемията, войната и бекхенда на Григор Димитров, та с едно образование ли няма да се справят…

А когато прости хора решат, че нещата трябва да стават според техните разбирания, става страшно.

Започна тормозът върху учители, недопустимите претенции "Защо си писала двойка на детенце, ма? То си знае сичко“… Продължи с оспорване на учебната програма "За кво да го учи тва, то няма да му трябва“ (щом майка му не го е научила и пак знае откъде да си включи телефона, всичко останало са излишни знания) и стига до "Детето ми не е невъзпитано, това не е простащина, а хиперактивност“ (чела е някъде този термин из беге мама групите и не знае кво е, ама ѝ звучи като добро оправдание).

Оттам насетне всичко се срина много бързо. Влязат ли прости хора в училището и почнат ли те да казват какво да се учи и какво не, провалът е сигурен.



Същото би станало, ако по време на операция в болницата, в залата влязат десетина будни фейсбук граждани и започнат да дават акъл на хирурга как да оперира.

Стигна се дотам, че за да угоди на тия нахалници, министерството ги включи в някакъв обществен съвет, който определя съдържанието на учебниците.

Това е безумие.

Образованието е сложна система, непонятна за кухите глави на тия родители.

Те не разбират каква е ролята на училището. Те не пращат децата си там, за да се образоват, а за да не им се мотат вкъщи. Те смятат, че училището трябва да ГЛЕДА децата им.

И че учителите са им слуги, които трябва да изпълняват всички прищевки на тия прости хора.



А идиотските им капризи не спират да ехтят по социалните мрежи – махнете матурите, опростете учебниците, това защо се учи, онова защо се учи… Защо им давате домашни, детенце не може да си почине… То, щото се е преуморило, видиш ли.

Просто майка му предпочита вместо "детенце“ да пише домашни, да си цъка нещо на телефона там и да не я занимава, докато тя си цъка на телефона.

Ако искате да имаме по-добро образование, изгонете родителите от училището. Мястото им не е там. Училището е място за просветени хора.

И спрете да мрънкате.



Децата ви са тъпи не заради училището.

А заради родителите си.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много точно ! Трябва и малко бой.Тогава ще станат хора.
0
 
 
Ивоооо, Иво...къде беше, когато Вълчев и Орешарски вкараха ДЕЛИГИРАНИТЕ бюджети и така съсипаха образованието? Ами....нямаше те!!! Къде беше, когато избрахте този неспособен управленец и нищо не разбиращ от средно образование сегашен министър??? Ами гласува "ЗА" и мълча!!! Сега защо се обаждаш? Какво ще промениш? Какво предлагаш? Нищо!!! Само лаеш!!!
+2
 
 
Откри топлата вода.От колко време е тази простотия.Сега я забеляза.А като правеха референдум и глупаците да решават за ядрената енергия и други важни въпроси?Само пиар и демагогия,нали са на власт
+5
 
 
Това ми хареса , описанието , точно....
+7
 
 
Евала, че им го е казал в прав текст! И отделно - недай Боже безценното им разглезено чаве някой да го зашлеви (защото си мисли, че всичко му е позволено) - ще обиколят всички медии и съд до дупка.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията