ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нешка Робева за джендърството: Това е фашизъм, отнемат деца от родителите, ако не мислят "правилно"
Автор: Росица Лаханова 13:51 / 18.03.2023Коментари (5)413
© Facebook
Джендърството е чиста проба фашизъм. Натискът от Европейския съюз по повод приемането на Истанбулската конвенция е факт. Не ти оставят избор и прикриват зад привидната грижа за жената политики, чрез които, като подводни камъни вървят джендър идеологии, според които няма момчета и момичета, а има "то". Политики, които превземат училищата и насаждат у децата джендър разбирания, че са еднакви. Тези политики са насочени към отнемането на децата от родителите им, към преследване на несъгласните с тази политика, към насаждане на "правилно" мислене и чрез натиска да е възможна ратификацията на Истанбулската конвенция, без да имат пълно болшинство. НПО-тата ще имат право да докладват, да доносничат. Ние губим суверенитета си. Това става ясно от коментара, който направи за "Фокус" Нешка Робева - емблематичен български треньор по художествена гимнастика и изявен общественик, в коментар по темата за опитите за налагане на джендър обучение при децата в училище. 

"Трябва да се поясни на хората какво означава "джендър", защото има страшна спекулация. Gender значи "пол". Но ако се прочете конвенцията (б.р.: Истанбулската конвенция) и sex също значи "пол“. И там веднъж е употребена думата sex – определение като пол, и 16 пъти се споменава gender. Но тук джендър – това е пол, те говорят за равнопоставеност между половете, уж защитават жената от домашното насилие, защитават правата й, но в същото време като подводни камъни вървят тези джендър идеологии. Те определят, че "пол" това не е биология, това е социално понятие. Т.е. децата се раждат еднакви и поради възпитанието и общоприетите разбирания ние определяме пола. Няма момичета и момчета, има един пол, затова се казва "то", а не момиче и момче. Искат първо да превземат училищата и в най-ранна възраст детето да започне да се възпитава в това, че нищо не го отличава от другия, те всички са еднакви, това са "То" -  неопределеност, уравниловка, защото всички са равни. Това си е чиста проба фашизъм", казва Робева.

"То вече се говори за трансхуманизма. Съществува теорията за пренаселеността на Земята и трябва да се намали броя на населението до 1 милиард. Към това се върви – този милиард трябва да бъде така формиран. Наричат тази идеология неомарксистка, което е страшно", допълни тя. 

"Натискът идва от Европейския съюз. Това, което е страшно е, че преди няколко дни Съветът на Европа гласува, че могат да приемат и ратифицират тази Истанбулската конвенция и без да имат пълно болшинство. И това, което те решават, че след като приемат всички останали, точно така е написано – трябва – ето това трябва много ме плаши, защото така не ти оставят място за избор, и каквото и да говорим, че нашата Конституция признава два пола – мъж и жена, те ще наложат своето. Защото от едно известно време аз не виждам демократични решения. Не, там си има една група хора, и те налагат всички политики.  Ние губим абсолютно суверенитета си, защото дотук на нас ни нареждат, и ние искаме или не искаме – трябва", каза още Робева. 

Тя коментира налаганата джендър идея, че не е важен полът, а е по-важно как да се формира мисленето на хората, че всички са еднакви, всички трябва да мислят по един и същ начин и то по начина, който е определен като "правилен": "И оттук нататък - вече даже дълбоката идея: отвращение от раждането, жената не може да бъде роб на семейството, не бива да ражда, защо да се мъчат децата и т.н. И тук буквално се стига дотам, че се отнемат деца от родители, които не са съгласни с този начин на възпитание, или при тези еднополови бракове – колко е по-лесно да си купиш дете. Тук наказанията търпят родителите. И тези неправителствени организации, които държавата трябва да финансира, които ще контролират, ще има правата да докладват, да доносничат направо".  

"Западните общества не ги интересува, дори и хората да реагират – изпускат парата и си прокарват отново това, което са решили. Според Давид Енгелс – историк и социален изследовател, дълбоката държава е реалност и тя започва да се осъществява: "светът се ръководи от една шепа извратеняци". Кой от Европейския  съюз смее да каже нещо друго или да заеме друга позиция освен официалната?", задава въпрос Робева. 

Тя е е категорична, че трябва да се поясни на хората за каква изобщо "защита на децата", за каква "равнопоставеност между хората" се говори, както и че трябва да се задават въпроси, че не полът трябва да определя работата, а качествата на човека.   

"Нападките срещу несъгласните с конвенцията не са спрели. Въпросът е имаме ли възможност да въздействаме. Ние не можем да въздействаме на децата, защото те са толкова облъчвани отвсякъде през социалните мрежи, защото родителят вече няма права върху тях. Човечеството вече започва да се надига, но то не се надига толкова заради тези джендър истории, а заради това, че им се налага. По принцип Балканите сме по-здрави хора, някак си традициите ни са запазени повече. Балканите имат една особена енергия, има една мистика, която ни обединява, нещо здраво, което ни поставя на земята и ни прави по-различни от останалите", каза още Робева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 19.03.2023 г.
0
 
 
Как не я прочетохте тая конвенция бе...
Aнонимен
на 18.03.2023 г.
0
 
 
Права в другарката РОБева. Само е забравила да добави че отвличането на украински деца и изпращането им в приемни семейства из Сибир да бъдат обучавани за еничари също е фашизъм
-1
 
 
Няма кой да я разбере Нешка. Изключително мислеща личност. Но днес мисленето не е на мода.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да (566) 53%
Не (393) 37%
Не мога да преценя (109) 10%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията