ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тайната на милиардерите: Ето защо залагат на семпли визии, а не харчат пари за маркови дрехи
Автор: Екип Sofia24.bg 11:57 / 29.12.2022Коментари (0)101
©
Кой помни филма на Disney от 90-те Blank Check? След като е блъснато случайно от кола, едно момче получава празен чек, за да го попълни със сумата, която смята подходяща за обезщетение. Той решава да вземе 1 млн. долара и за негова изненада банката му дава парите без въпроси. След това започва да живее мечтания за него живот.

За съжаление, тези 1 млн. долара не са вечни и в един момент детето остава без пари. От тази история можем да получим важен урок, че дори най-голямото богатство ще изчезне, ако не знаеш как да се погрижиш за него.

Със сигурност най-влиятелните милиардери и милионери в света биха могли лесно да харчат пари за скъпи дрехи, но не го правят. Въпросът е защо? Защото го признават за ненужен разход. В края на краищата, носенето на дизайнерски брандове няма да допринесе за техния успех или да подобри работата им, предава порталът businessnovinite.bg.

Бил Гейтс харчи толкова малко за дрехи и аксесоари, че носи часовник Casio, който струва по-малко от 100 долара. Това е нещо, което хора като Марк Зукърбърг и Уорън Бъфет също практикуват, както и Стив Джобс, който години наред носеше едни и същи маратонки New Balance.

Защо не харчат повече? Има много неща, за които милиардерите не правят разходи, защото разбират, че парите не са вечни. Те знаят, че е нужна много работа, за да натрупаш богатство си и че има някои неща, които наистина не са толкова важни. Това не означава, че не могат да си позволят лукс. Гейтс казва пред Telegraph, че предпочита да харчи за пътувания.

И така, какво трябва да направите, за да приличате на милиардер? Марк Зукърбърг създава основите на един нов тип визия, напълвайки гардероба си с еднакви сиви тениски. За това си действие той казва, че опростява живота му, като му позволява да си спести едно решение по-малко сутрин и му позволява да се съсредоточи върху работата си и нещата, които имат значение.

Бил Гейтс държи на функционалността и практичността, така че той се придържа към своите часовници Casio и семпъл външен вид на ризи с копчета, пуловери и панталони. Той научи от стария си приятел Бъфет, че наистина не се нуждае от много, за да се обличате добре и да се чувствате удобно или да останете продуктивен.

Ключът е в постоянството. Въпросът е да продължите да носите това, което вече притежавате, по различни начини, за да извлечете повече възможности от гардероба си и да не губите пари. Много милиардери и милионери остават на върха отчасти, защото живеят прост живот (Хоакин Финикс носеше един и същ костюм на всички церемонии по награждаването, на които беше номиниран за филма "Жокера“).

Разбира се, скъпата риза е приятна доза лукс и може да повдигне настроението ви, но всъщност нямате нужда от такава, за да напреднете в кариерата си или да добавите към личния си живот. И така или иначе можете да намерите много добри опции на разумни цени, за да управлявате по-добре парите си.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията