ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тази пикантна подправка пази и лекува тялото при инфекции и възпаления | ||||||
| ||||||
Смленият кардамон е основна съставка на кърито. В Близкия изток кардамонът се слага в кафето, а в други страни като Иран го използват в чая. Кардамонът е използван за първи път около 700 г. и е внесен в Европа за първи път около 1200 г. Произхожда от тропическите джунгли в Индия, Шри Ланка, Малайзия и Суматра, а сега се отглежда и в Непал, Тайланд и Централна Америка. Кардамонът има характерен вкус и силен аромат. Използва се често при печене в Скандинавия. Въпреки че е една от най-скъпите подправки по тегло, за промяна на вкуса е нужно съвсем малко количество. Най-добре е кардамонът да се съхранява цял в шушулките, тъй като след смилане семената бързо губят аромата си. Кардамонът подобрява храносмилането и засилва метаболизма. Помага при стомашно-чревни заболявания и стомашни спазми. Подпомага процесите на детоксикация в тялото. Той пази и лекува тялото при инфекции и възпаления. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
Безплатна атракционна линия до столичния зоопарк за Деня на детето
15:42 / 30.05.2024
Какви са условията да вземеш ипотечен заем след 50-годишна възраст?
11:40 / 30.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета