ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
ФБР погна любовника на Ружа Игнатова
Автор: Екип Sofia24.bg 14:27 / 13.09.2022Коментари (0)501
©
ФБР повдига обвинения на Гилбъртър Армента, който е бизнес партньор на Ружа Игнатова, но според брата на криптофараонката е и много повече.

Константин Игнатов го нарича неин любовник и перач на пари. Армента е финансист, с когото тя е смятала да заживеят заедно, но възлюбеният й забил нож в гърба.

Игнатова не е напълно сигурна в чувствата на възлюбения си и решава да го подслушва. Криптофараонката плаща на личния си охранител и шпионин Франк Шнайдер за работата и наема апартамент в съседство на жилището на Армента.

Ружа разбира, че подозренията й са верни и Армента няма намерения да напусне съпругата си. Следват няколко разговора между тях, които се записват от ФБР. В единия от тях двамата спорят за връзката си, а при следващия разговор тя го предупреждава, че ги подслушват и следят кореспонденцията им от ФБР, пише "България Днес".

Последното, което знаем за Ружа Игнатова, е от 25 октомври 2017 година. На този ден рано сутринта тя и един от охранителите й се качват в самолет на нискотарифна компания. И малко преди 7 часа излитат за Атина. Същата вечер охранителят й се връща в България сам, а следите на Ружа изчезват.

Бившият шпионин Франк Шнайдер е отговарял за охраната на Игнатова от 2015 година. Преди около месец в интервю за италианско издание той казва, че криптокралицата до последно е имала "свои хора сред властта в София, които й давали информация кога да се върне и да напусне страната ни". Именно те я посъветвали да излезе от България, за да не я задържат, твърди той.

Според личния охранител след Атина Игнатова е летяла до Солун. Оттам трябвало с кола да се върне в България, без влизането й да бъде регистрирано. Това казала на Шнайдер самата Ружа Игнатова.

Разбрали се да се видят следващата седмица. Но през нощта получил есемес с текст: safe home, в превод "безопасно вкъши".

Освен у нас Ружа имала контакти с хора от властта и в чужбина. Сред тях и с шейх от Дубай. Тогава Шнайдер предположил, че Игнатова може и да е в Дубай, защото със сигурност не била в София.

В момента Ружа е единствената жена сред 10-те най-издирвани от ФБР. За последните 72 години в този списък са попадали общо 11 жени.

От ФБР предлагат награда от 100 000 долара срещу информация за криптокралицата, която може да помогне за залавянето й. Възможно е тя да пътува с въоръжена охрана или да е променила външния си вид.

Според британския журналист Джейми Бартлет Ружа Игнатова може да е някъде на лодка в морето около Гърция в международни води, както вестникът ни пръв написа. Преди няколко седмици гръцката полиция направи акция за залавянето на криптокралицата след сигнали, че е засичана там, но не я откриха. Близките й също твърдят, че не знаят къде е Игнатова. Вуйчо й сподели преди време, че не я е виждал от 7 години.

И така, докато всички издирват Ружа, по всичко личи, че на някои места по света бизнесът й продължава да се развива. Така например емблематичните сгради в София вече не са нейни. Но централният офис на "Славейков" остава под наем.

В социалните мрежи има десетки профили и групи от цял свят, които рекламират OneCoin и дъщерната фирма OneLife. В част от тях виждаме, че продължават да се организират събития. Предимно онлайн. Предлагат се и уж нови монети и токени като шанс за бързо и сигурно забогатяване.

Дали броят на измамените продължава да се увеличава, можем само да гадаем, но според специалисти схемата още действа, което означава, че има още хиляди завлечени. Едно е ясно - измамени са милиони хора с милиарди долари.

САЩ и Германия са държавите, които искат да съдят Ружа Игнатова. Сюжетът с измамата и живота на криптокралицата д-р Ружа Игнатова е достоен за филм. Това не остана незабелязано и от Холивуд. Сега сме в очакване на филма с работно заглавие Fake!, вдъхновен изцяло от финансовата пирамида с български произход.

Братът на световната измамница

Докато Ружа е на показ, предимно тя се занимава с бизнеса си. От Търговския регистър става ясно, че през годините управител на част от фирмите й е нейната майка - Веска Игнатова. Брат й Константин пък бил неин асистент.

След изчезването й той излиза на сцената. Започват пътувания по работа из целия свят. До 6 март 2019 година, когато прибирайки се от бизнес пътуване от САЩ, Константин Игнатов е задържан на летището в Лос Анджелис.

При задържането му в телефона и компютрите му са намерени пълномощни и други документи, които са с дата след нейното изчезване.

В показанията си Константин твърди, че са фалшификати. Снимки показват, че около датите на пълномощните, подписани от Ружа, той е бил в Дубай.

Половин година след задържането му Игнатов се признава за виновен и се съгласява да съдейства на разследването, тоест да свидетелства срещу собствената си сестра. Така, ако някой ден криптокралицата бъде открита, брат й ще трябва да помогне на властите да я окошарат.


Още по темата: общо новини по темата: 40
10.04.2024 »
17.03.2024 »
08.03.2024 »
16.01.2024 »
01.10.2023 »
24.09.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията