ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Турски банки отказват да приемат плащания с карти "Мир"
Автор: Екип Sofia24.bg 09:59 / 21.09.2022Коментари (0)247
©
Туроператорите съветват руснаците, които планират да заминат на почивка в Турция, да имат достатъчно парични резерви, особено след като някои турски банки започнаха да не приемат транзакции с руски карти "Мир", а магазините също отказват да приемат плащания с такива карти - съобщава украинската агенция РБК.

Двете най-големи турски банки вече не позволяват на притежателите на карти Мир да теглят лири от банкомати. В резултат на това руснаците, които посещават Турция - популярна дестинация сред руските граждани - все по-трудно намират банкомат, от който да изтеглят пари в брой.

Според турските медии две големи турски банки - İș Bankası и DenizBank - вече са спрели операциите с руски карти Мир, като причината за това са санкциите, наложени на Владимир Комлев, ръководител на платежната система Мир.

В магазините, в които има терминали на тези банки, вече не могат да се извършват плащания, така че руските туристи не могат да платят за продуктите, които биха искали да купят. Броят на тези търговски обекти, които не приемат плащане с руската карта "Мир", бързо нараства - отбелязва РБК.

Пет банки в Турция приемаха трансакции с карти Мир. Понастоящем три от банките продължават да приемат такива плащания - Halkbank, Ziraat Bankası и VakıfBank, въпреки че последната редовно се сблъсква с най-различни грешки при извършване на плащания с карти Мир.

Туристите от Русия, които продължават да почиват в Турция, са посъветвани от туроператорите да носят пари в брой - евро и долари. Препоръчва се също така да платят за почивката си преди заминаване, особено в хотелите "ол инклузив" в Анталия и поне със закуска в Истанбул.

РБК припомня, че САЩ и ЕС са увеличили натиска върху Турция, за да не може Русия да заобиколи западните санкции чрез турския банков сектор.

Обявени бяха и санкции срещу банки, работещи с платежната система Мир. Сега експертите се опасяват, че турската авиация ще бъде следващата мишена на санкциите. В този случай на авиокомпаниите ще бъде забранено да извършват полети до Руската федерация, а Турция ще трябва да спазва санкциите, наложени на руските превозвачи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет на София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бомби в училищата
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията