ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Българските скаути ще представят изложбата в София на Гергьовден
Автор: Екип Sofia24.bg 11:10 / 05.05.2022Коментари (0)371
©
Организацията на българските скаути ще представи изложбата "Скаутство за момчета“ на Бейдън-Пауъл - един от най-влиятелните наръчници за младежта, публикувани някога!“ Това се прави във връзка със 111-годишнината от запалването на искрата на скаутството в град София .

На 06.05.2022г. на празника на храбростта и на българските скаути, изложбата ще бъде открита от 11:00 часа в гр. София - Национален студентски дом /пл. Народно събрание №10/ от г-н Слав Гиндянов - Президент на Организация на българските скаути, от г-н Бертуин Люсенбург – колекционер, от г-н Матиас Герт – член на европейския скаутски комитет и от г-н Андреа Демармелс – представител на световната организация на скаутското движение(WOSM).

Ще бъдат изложени повече от 40 издания на различни езици от цял свят на бестселъра на всички времена "Скаутство за момчета – наръчник за обучение в добро гражданство“ с автор основателят на скаутското движение - сър Робърт Стивънсън Смит Бейдън-Пауъл. Посетителите ще имат възможността да се докоснат до атмосферата на скаутството и да разберат защо то се е превърнало във водещо младежко движение по света. Ще научат повече за скаутските принципи, за историята на движението и какво обединява повече от 60 милиона млади хора от 170 държави.

Освен богатата колекция от издания на книгата, ще бъдат представени усилията на националните скаутски организации от цяла Европа в отговор на хуманитарната криза, в следствие на военната агресия в Република Украйна. Посетителите ще разберат какво превръща скаутите по цял в "Добри граждани" и "Посланици на мира" и как една книга, написана преди повече от век, може да вдъхнови милиони хора от цял свят да бъдат активни граждани и двигатели на своите общности!

Изложбата се осъществява с подкрепата на на г -н Бертуин Люсенбург - колекционер, изследовател на наръчника на Бейдън-Пауъл и автор на книгата "Скаутство за момчета" по целия свят “, която бе представена на специално събитие по време на 42-та Световна скаутска конференция на 27 август 2021г. Книгата включва въведения, предоставени от внука на автора - Майкъл Бейдън-Пауъл, Ахмад Алхендави (Генерален секретар на Световната организация на скаутското движение/WOSM/) и Волтър Цилвенберг (Международен комисар на скаутите на Нидерландия).

Проектът "Скаутство за момчета“ по целия свят“ (Scouting for Boys ‘round the world’) предоставя информация за книгата на Бейдън-Пауъл "Скаутство за момчета: Наръчник за обучение по добро гражданство“(1908), която повече от век след публикуването си продължава да вдъхновява скаутите по всички краища на света. На 22 февруари 2011 г. стартира уебсайтът www.scoutingforboysroundtheworld.org. Този уебсайт предоставя информация за изданията на "Скаутство за момчета“ по целия свят“ и дава възможност за качване на информация за нови и неизвестни издания, освен това включва публична база данни с подробен преглед на всички английски и чуждестранни издания. Досега са открити и изброени повече от 450 издания в над 60 държави на почти 50 различни езика. В момента на откриване на изложбата, от 11:00 ч ще стартира обновеният уеб сайт на инициативата, откъдето книгата може да бъде поръчана - www.scoutingforboysroundtheworld.org с ISBN номер 978-90-828615-0-1.

Проектът "Скаутство за момчета“ по целия свят“ е доброволчески, и е иницииран и координиран от г-н Бертуин Люсенбург, член на Организацията на скаутите на Холандия, с ентусиазираната подкрепа на много скаути – доброволци от цял свят. Веднага след първото представяне на книгата му пред международна публика "Скаутство за момчета“ по целия свят“ тръгна на турне с изложби в различни градове на България през есента на 2021 година. След откриването във Варна, изложбата бе представена в Русе, Смолян и Плевен. Поради противоепидемичните мерки, представянето на изложбата в София бе отложено.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Купа на България сезон 2023/24
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Градският транспорт в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията