ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Фандъкова: Очакваме през септември детската градина в "Манастирски ливади-изток" да може да посреща деца
Автор: Екип Sofia24.bg 13:32 / 04.07.2022Коментари (0)756
© Фейсбук
Колегите от образованието правят процедурите за оборудването, така че очакваме през септември детската градина да може да посреща деца. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери строителните дейности по изграждането на нова детска градина в кв. "Манастирски ливади - изток“, съобщава БТА.

Детската градина трябва да бъде завършена изцяло до средата на месец август, обясни кметът. По думите й дотогава трябва да бъде завършена и улица "Флора“, която се изгражда едновременно с детската градина, за да има достъп.

"Манастирски ливади – изток“ е един от най-натоварените квартали на София. Детската градина е една от големите, които строим в момента, за осем групи, за близо 200 деца", добави Фандъкова.

Тя посочи, че са предвидени шест градински и две яслени групи. 

"Надявам се, че в края на август при класирането ще бъдат обявени тези свободни места, които са чакани изключително много от родителите в квартала", обясни Фандъкова.

Тя подчерта, че досега в района няма детска градина и родителите водят децата си в съседни квартали. 

"Тук проектът е интересен, той е предвиден наистина и цветово, с детски площадки. Има и места за паркиране, така че да могат родителите да оставят децата си. Надявам се, че повечето ще идват пеша, защото и без това е натоварено движението", коментира Фандъкова.

"Тази детска градина е част от моята тригодишна програма, която трябва да приключи края на 2023 г. за строителства на детски градини и ясли", отбеляза Фандъкова.

Програмата е е единствената, която Столична община изпълнява, всички останали се изпълняват от районните кметове. 11 детски градини по програмата вече са завършени, в момента се строят 23 обекта - 3 самостоятелни ясли и 20 детски градини, като 11 от тях трябва да приключат до края на годината, каза кметът. По думите й междувременно се проектират и 13 нови обекта. 

Тя изрази благодарност към всички районни кметове, които изпълняват програма в срок и работят съвестно.

"Очаквам вече втора година да бъде приключено проектирането на детската градина в "Красно село“. За съжаление нямаме комуникация с районния кмет, подчерта Йорданка Фандъкова. Изпратихме писма и се обаждахме, за да може ние да поемем строителството, но трябва да получим проекта", съобщи кметът. 

"Имахме проблеми с кмета на "Лозенец“, но техният екип се стегна много и сега се срещаме и имаме диалог. С каквото можем помагаме, за да вървят нещата. Само преди няколко дни говорихме с кмета на "Лозенец“ и се разбрахме да работят за изкупуването на един терен, за да може и там по-скоро да започнем строителството", каза още Фандъкова.

Според нея е много важна съвместната работа с всички районни кметове и от това зависи резултата и успеха на тази програма, която по думите й се очаква от много родители. Кметът посочи, че на места има забавяне съгласно програмата.

Относно въпрос за отредената площ за детска градина в "Стрелбище“, Фандъкова каза, че районният кмет я е уверил, че няма да има проблем.

"Гарантирах му, че средства за строителството ще има и той има ангажимента да говори с хората", отбеляза кметът.

Фандъкова подчерта, че терените се избират от районните кметове. Тя посочи, че осигуряването на финансиране не е лесно, особено след като в актуализацията на бюджета не бяха заложени такива средства, въпреки че от "Демократична България“ публично са обявили, че това е тяхно предложение. 

На въпрос, свързан с пуснатото за движение кръстовище в "Студентски град“, заместник-кметът на София Ангел Джоргов каза, че кръстовището е много добре реализирано, много по-бързо ще се преминава през него и ще бъде много по-безопасно. Колегите ще продължат да работят, но като габарит е готово и се минава безконфликтно, посочи той.


Още по темата: общо новини по темата: 72
19.03.2024 »
18.03.2024 »
08.03.2024 »
08.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията