ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Гергин Борисов от "Спаси София" каза законна ли е реорганизацията на "Патриарха"
Автор: Георги Иванов 10:19 / 08.05.2024Коментари (0)929
©
Новата организация на движение на "Патриарх Евтимий", на бул. "Витоша" и на "Фритьоф Нансен" е българският норматив, изпълнен така, както трябва да се изпълнява. Проектът е напълно законосъобразен, съгласуван е с всички институции, които съгласуват проекти за организация на движението, и няма повод за съмнения, че има нарушения. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ-СС Гергин Борисов в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

Реорганизацията на движението позволява създаването на самостоятелни велосипедни ленти и бус лента само за тролеите, подчерта той. "Шофьорите остават с две чисти ленти, което е същият брой ленти, колкото са по бул. "Васил Левски". Ако трафикът по "Васил Левски" с две ленти се справя, няма причина някой да се съмнява, че на "Патриарх Евтимий" с две ленти няма да се справя. На бул. "Витоша“ лентата в посока "Патриарх Евтимий“ става по-широка, отколкото е била преди, тъй като косото паркиране изисква по-широка лента. Едната лента е 4,10 метра, а преди беше 3,75“, обясни Борисов.

Той отбеляза, че в много европейски градове се наблюдава тенденция пътните ленти да са с ширина от 3 до 3,25 метра, което е достатъчно за лек автомобил.

Общинският съветник подчерта, че действащата нормативна уредба в България препоръчва по първостепенна улична мрежа да няма никакво паркиране.

"Ако ние се бяхме съобразили с тази забрана, трябваше изобщо да няма паркоместа, тъй като концепцията е, че първостепенната улична мрежа е за провеждане на трафик, не за паркиране. Но предвид обективното намаляване на паркоместа по бул. "Патриарх Евтимий“, компенсаторно на бул. "Витоша“ се направиха две ленти с косо паркиране, така че общият брой паркоместа по целия бул. "Патриарх Евтимий“, "Витоша“ и "Нансен“ намалява с 50 броя“, поясни Гергин Борисов.

По думите му основният проблем на живущите в района не е липсата на паркоместа за тях, а приходящият трафик, който заема паркоместата. "Тези реорганизации, които създават бус ленти, велоалеи и алтернативи за достигане до центъра бързо и удобно по методи, различни от личния автомобил, са начинът, по който ние можем да стимулираме приходящият трафик изобщо да не тръгва“, заяви общинският съветник.

Той допълни, че все още текат довършителните работи. Инвалидните места по бул. "Витоша“ вече са маркирани, но не са оцветени заради дъждовното време. Има и три такси стоянки.

"Помислено е за всичко и са спазени всички нормативи. И преди реорганизацията, и сега концепцията за зареждане на търговските обекти е в преките. С предстоящите промени на Наредба за организация на движението ще предложим най-накрая в София да се направят специализирани места за доставки. Това е нещо, което през 2020 г. Борис Бонев предложи и тогава управляващите от ГЕРБ отказаха да направят. "Червената“ зона е възможна и при измененията на Наредбата такава ще бъде задължително коментирана в СОС. Тя дестимулира приходящия трафик най-остро“, каза още Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 425
17.05.2024 »
15.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
14.05.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Катастрофи в България
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията