ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
"Горешляци 2022" в град Банкя с Графа и Поли Паскова
Автор: Екип Sofia24.bg 14:40 / 07.07.2022Коментари (0)603
© Фейсбук
Празници на минералната вода, здравето и дълголетието "Горешляци 2022“ тази година ще бъдат отбелязани в град Банкя с богата културна програма, съобщиха от районната администрация. Програмата в парка "Ротонда“ ще започне още от 9 юли с лятно кино под звездите и прожекция на ретро лентата "Баш майстора на екскурзия“. Организаторите от район "Банкя“ са се погрижили събитията да удовлетворят широк спектър културни нагласи на публика от най-разнообразен възрастов диапазон – като се започне от Детския радиохор на БНР на 10 юли и се стигне до песните на Влади Ампов – Графа.

На 11 юли в галерия "Тандра“ ще бъде представена последната книга на Румяна Николова, написана по идея на дизайнерката Диана Шингарова "Автентичният вкус на Банкя“ – един поглед към храната на старите банчани. Ден по- късно изпълненията на класическа музика на квартет "Орфей“ ще подсили нотките на аристократизъм и изисканост, които витаят в парк "Ротонда“ още от утвърждаването на Банкя като курорт от зората на миналия век.

На 13 юли е традиционната среща на дълголетниците от града и околните села с кмета на район "Банкя“ Рангел Марков. Вечерта на същия ден е така наречената "Бразилска вечер“. Жителите и гостите на града ще имат възможност да посетят концерта на Джаз формация "София“ и квартет "Тукан“ към Симфониета София.

В навечерието на първия ден от Горешляците, на 14 юли, фолклорни състави от Банкя и от ОКИ "Средец" ще накарат сърцата ви да заиграят. Почитателите на популярната певица Поли Паскова от Банкя ще могат да я чуят и поздравят за нейния творчески юбилей - 25 години на сцена. На 15 юли от 9:00 ч. в местния храм "Свети Кирик и Юлита" е ключовото събитие на тези празници, около които се ситуира целият празник – Тържествената Света Литургия и водосветът за здраве, които ще бъдат отслужени.

В първата вечер на Горешляците ще бъдат зарадвани почитателите на Мелпомена със спектаклите "Котаракът в чизми" на ЖАР Театър (ОКИ "Средец“) и "На живо от оня свят“ с участието на Албена Михова, Кирил Ефремов и Евгени Будинов, който е от Банкя. Звуците на клаксони на ретро автомобили ще огласят Банкя на 16 юли, събота, с маршрут от село Иваняне до парк "Кестените“ в ХІІІ-ия Авто ретро парад съвместно с Български автомобилен клуб "Ретро“, по време на който ще има и концерт на школата за изкуства "Есенс“. Вечерта – голям концерт с участието на K.Lina, Трио ВИВА и ГРАФА.

ХІІІ-ият пленер на художниците от Банкя ще се състои на 17 юли – неделя, от 11:00 часа в парк "Кестените“. По същото време е и концертът на децата от музикална къща "А Камертон“. В 12:00 часа ще започне спектакълът на театър "Сириус“ - "Кучето, което не можеше да лае“. И това не е всичко - на 14 и 15 юли пешеходната зона ще се превърне в "Алея на занаятите“, организирана съвместно с Регионалната занаятчийска камара – София, а на 16 и 17 юли - "Пазар на производителя“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията