ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Йорданка Фандъкова получи приз за включването си в кампанията "Да изчистим България заедно"
Автор: Екип Sofia24.bg 16:50 / 22.07.2022Коментари (0)700
©
Кметът на София Йорданка Фандъкова получи приз за включването си  в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно“. Наградата й бе връчена от водещия на "120 минути“ Светослав Иванов.

"Искаме да ви благодарим за усилията София да бъде по-красив и по-чист град. Благодарим ви, че сте подкрепящ партньор на нашите доброволци, на всички организации и фирми, които през изминалите години се включиха в инициативата и подкрепят каузата. Щастливи сме, че София отново си поставя високи цели, защото се надяваме с Ваша помощ да организираме първата доброволческа акция за почистване, при която ще имаме изцяло разделно събиране на отпадъците“, каза мениджърът на Социални кампании на bTV Media Group Мария Лазарова.

"Доброволците в София са с огромен принос за нашия Световен рекорд през 2019 година! Тук са организирани и проведени най-многобройните доброволчески акции у нас", допълни още тя.

"Поздравявам ви за тази социалноотговорна инициатива, която продължава вече 10 години и която тръгна от София", каза кметът Фандъкова по време на церемонията, състояла се в Центъра за съвременно изкуство "Топлоцентрала“.  

Столичният кмет припомни, че инициативата е обединила много организации, бизнеси, но най-вече гражданите на София и подчерта, че с тази кампания медията променя нагласите на хората. Кметът благодари и на всички структури на Столичната община, които помагат за реализацията на инициативата –районите общини, Столичния инспекторат, дирекция "Аварийна помощ и превенция", дирекция "Зелени системи“ и ОП "Паркове и градини“.

"Днес важната тема е да събираме отделно отпадъците, защото повторната употреба и рециклирането са най-важната мярка за това да опазим природата си, както и за борбата с климатичните проблеми и кръговата икономика“. Каза кметът Фандъкова по време на церемонията и припомни, че София произвежда електрическа енергия и компост от своите отпадъци, като през миналата година на инсталацията в Хан Богров са произведени над 1000 мегават/часа енергия от хранителни отпадъци и над 14 хиляди тона компост от зелени отпадъци.

Софиянци са събрали разделно и около 18 хиляди тона отпадъци, които са отишли за рециклиране и повторна употреба. В началото на следващата година всички училища и детски градини в София ще бъдат включени в разделното събиране на опаковки. "Смятам, че тази година е време да събираме разделно отпадъците и Столичната община ще направи организация, която да насърчи доброволците да събират разделно“, допълни още Йорданка Фандъкова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията