ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Йорданка Фандъкова връчи специални призове на младите таланти Изабела Янкова и Калоян Бинев
Автор: Екип Sofia24.bg 13:34 / 08.03.2022Коментари (0)432
Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи специални призове на младите таланти Изабела Янкова и Калоян Бинев.  По време на церемонията в сградата на Столична община бе обявено, че Янкова и Бинев са определени за лица на инициативата "София – европейска столица на спорта“ за 2022 година.

Двамата са сред младите ни таланти в спорта. 17-годишната Изабела Янкова е световна шампионка за девойки и европейска шампионка за жени, през миналата година спечели и световната купа при жените в дисциплината спускане на планинското колоездене. 23-годишният Калоян Бинев има във визитката си европейска титла за младежи по таекуондо, златен медалист от мултиевропейското първенство, с победа от авторитетния турнир за Световната купа в Египет.

"Благодаря на Изабела и Калоян, че с техния талант и популярност увличат много граждани и най-вече децата да спортуват. В лицето на двамата, младите хора ще имат сериозен пример за много труд, дисциплина и постоянство. Пожелавам им успех в колоезденето и таекуондото като новите лица на инициативата. За нас е важно подобни талантливи български спортисти да бъдат пример както за активен начин на живот, така и за превенция срещу всички негативни явления, които съпътстват развитието на младите хора. Тази година популяризираме заниманията с два от най-интересните напоследък за младите спортове, планинското колоездене и бойните изкуства фокусират огромен интерес и получиха олимпийско признание,“ заяви по време на церемонията кметът Фандъкова.

Инициативата "София – европейска столица на спорта“ помага да инвестираме както в организацията на спортни събития, така и в спортната инфраструктура. През миналата година тя увлече над 170 000 души, за тази година са планирани над 120 нови събития. Инициативата ни дава възможност също така да подпомагаме на спортните клубове. Екипът на фондацията е много активен и това е начин да осигуряваме повече възможности за спорт и активен живот софиянци и гостите на града," каза още Йорданка Фандъкова.

Янкова и Бинев благодариха за оказаната чест и споделиха какво им предстои в близко време. Двамата изразиха надеждите си, чрез личния пример да вдъхновят много деца да бъдат активни и да спортуват, защото спортът е  здраве. В знак на благодарност към Столична община Изабела връчи на кмета Фандъкова състезателния екип, с който е спечелила европейска титла, а Калоян подари един от спечелените си медали на големи първенства.

През цялата година Изабела и Калоян ще бъдат част от събитията на "София – евростолица на спорта“. На 17 април те ще са сред многото известни личности, които ще поведат колоната на традиционното Велошествие "София кара колело за по-чист въздух“ по маршрут от Народно събрание до Южния парк.

На церемонията в кметството присъстваха Анатоли Илиев - зам.-председател на фондация "София – европейска столица на спорта“ и Дамян Диков – изпълнителен директор на фондацията. Събитието се състоя при строго спазване на здравните мерки.

Като лица на инициатива "София – европейска столица на спорта“, Изабела и Калоян наследяват четири изключително талантливи и обаятелни български състезателки: Християна Тодорова (художествена гимнастика – 2018 г.), Александра Фейгин (фигурно пързаляне – 2019 г.), Йоана Илиева (фехтовка – 2020 г.) и Катрин Маноилова (шорттрек – 2021). Всички те са сред най-обичаните и следени като поведенчески модел от младите в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Градският транспорт в София
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Метро 2021
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията