ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Иван Таков: БСП в СОС има два приоритета тази есен - отопление на достъпна цена през зимата и социален бюджет за 2023 година
Автор: Екип Sofia24.bg 12:44 / 16.09.2022Коментари (0)220
©
БСП в Столичния общински съвет има два приоритета тази есен - отопление на достъпна цена през зимата и социален бюджет за 2023 година. Това каза председателят на БСП-София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в своето изказване в началото на първата сесия след лятната ваканция.

"Откриваме новия работен сезон на Столичния общински съвет в изключително сложна политическа и икономическа обстановка в страната. Намираме се и по средата на кампания за поредните предсрочни парламентарни избори. Това са предизвикателства, които поставят на изпитание нашата отговорност към гражданите на София", каза Иван Таков.

"В такава ситуация имаме две възможности - да се пуснем по пистата на политическите говорилни и борби или да работим конструктивно, разумно и да бъдем полезни на софиянци не само в предстоящите тежки зимни месеци", добави още той.

Иван Таков отбеляза, че през годините, в ролята си на опозиция, групата на "БСП за България" е работила последователно в защита на интересите на гражданите.

"Били сме и ще продължаваме да бъдем безкомпромисни към всякакви опити за прокарване на незаконосъобразни решения или доклади, които ощетяват софиянци. Няма да допускаме и ще продължаваме да се борим и срещу всякакви лобистки сделки, водещи до занижени приходи и загуба на общинска собственост", каза Таков.

Председателят на БСП-София акцентира върху двата основни приоритета в работата на общинските съветници от групата на социалистите.

"Първият е софиянци да имат парно и топла вода през зимата. Това далеч не означава само да бъдат гарантирани доставките на газ за "Топлофикация - София". Изключително важно е софиянци да могат да си позволят цената на парното и топлата вода", заяви Иван Таков.

"В този смисъл разрешаването на проблема с "Топлофикация-София" час по-скоро е от изключителна важност. Възможността най-голямото общинско дружество да стане държавно би била разумна единствено и само при положение, че държавата неотменно гарантира парното и топлата вода на столичани на поносима цена. Необходими са ясни и категорични гаранции, че няма да има прекъсване на топлоподаването и всичките над 450 000 абоната на "Топлофикация" в София няма да бъдат поставени в риск да останат на студено. Изключително важно условие е потенциален външен инвеститор да не си позволява да избива инвестицията си през увеличение на сметките за парно и топла вода на столичани. Групата на "БСП за България" ще настоява и за неотменима гаранция от държавата, че "Топлофикация" ще остане публично дружество, а няма да бъде приватизирано, продадено или концесионирано", добави Таков.

 

Иван Таков беше категоричен, че работата по Бюджет 2023 на Столична община трябва да започне час по-скоро. "Неговата подготовка е вторият наш приоритет. Защото бюджетът не е просто преразпределение на средства. През бюджета ние налагаме политики, които създават устойчивост. Основна цел в работата на групата на "БСП за България" е Бюджет 2023 на Столична община да бъде социален. Защото всички ние, общинските съветници, сме длъжници на софиянци в социалната сфера, каза председателят на БСП - София - Нашата група ще защитава политики в бюджета, чрез които гражданите на София ще бъдат ползватели на целия ресурс, който общината може да им предложи през този бюджет. От децентрализацията на бюджетни средства към районните кметове, през решаване на хроничния проблем с осигуряване на места в общинските детски градини и ясли и с недостига на общински жилища, своевременно и качествено усвояване на средствата за ремонт на уличната и тротоарна мрежа в кварталите на София до доброто и законосъобразно стопанисване и управление на общинската собственост и търговските дружества".

 

Иван Таков подчерта, че столичани не са просто избиратели на определена група от хора. "Столичани имат право на достъп до всички обществени блага. И тези блага, а не услуги, са отоплението на домовете, водоподаването, жилищната политика, транспортът, образованието, здравеопазването. Именно ние, общинските съветници, сме избраните от гражданите да им осигурим качествен, удобен и възможен достъп до тези блага на социалнопоносими цени, каза той. - Вярвам, че натрупалите се кризи ще ни направят по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората. И това ще се отрази на работата ни в следващите месеци. Вярвам, че нашата грижа за хората и желанието ни да решаваме проблемите им ще бъдат по-силни от политическите ни различия. Вярвам, че дългът ни да работим за хората в София е по-силен от личните ни страсти".

 

В края на своето изказване Иван Таков призова колегите си в Столичния общински съвет за повече разум в делата им и пожела успех на всички през новия работен сезон.

--

Елка Теохарова

Връзки с обществеността

Градски съвет на БСП - София

0884 300 689

Ivan_Takov-BSPSofia.jpg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията