ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Иван Таков: Градската организация на БСП-София продължава да се занимава с вътрешнопартийни битки
Автор: Цоня Събчева 17:38 / 26.04.2024Коментари (0)883
©
Вместо най-силната градска организация на БСП-София да се занимава с подготовка на изборите, с провеждане на самите избори, продължаваме да се занимаваме с вътрешнопартийни битки и затова резултатът ни е на това ниво. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева лидерът на столичните социалисти Иван Таков.

"Съветниците от БСП гласуваха доверие към мен, като председател на групата, което означава, че явно са доволни от моята работа и от това, което съвместно сме направили досега през последните няколко години. Това е може би една оценка за общата работа на групата съветници, за което аз лично им благодарих", смята той. 

Попитан за рокадите в БСП-София и за назначаването на новото ръководство, той коментира: Мисля, че има доста по-важни неща, които да свърши новото ръководство, а именно подготовката за предстоящите избори 2 в 1.

Таков обаче каза, че предупреди, че според него основен приоритет на новото ръководство трябва да бъдат изборите 2 в 1. 

"Новото ръководство не се занимаваше с никакви политически въпроси, единствено и само с организационни и административни, което не е добър показател, особено предвид на това, че по-малко от 10 дни влизаме в предизборна кампания", каза той.

Такова бе категоричен, че не смята да влиза в словесни престрелки с новото ръководство на столичното БСП. Той обаче определи като "притеснително" решението за извънреден отчетно-изборен цикъл в Градската организация.

"Не смятам въобще да влизам във война с прессъобщения. Ние имаме достатъчно много работа, която да вършим и в Общинския съвет, разбира се, и по време на изборите. Но нека да кажем следното нещо, това, което се случи с едно легитимно решение от февруари месец на Националния съвет, с което беше направен този извънреден отчетно-изборен цикъл в Градската организация, е изключително притеснително", смята Таков.

Той направи равносметка на свършеното от вече старото ръководство на БСП-София: "Април месец м.г., на изборите за парламент, в София водачите изкараха 7% общо за листите. Успяхме да се мобилизираме и да се обединим за местните избори през 2023 г. Направихме местната коалиция и обединихме цялото ляво в София и резултатът само за 6 месеца беше удвояване на този резултат до 14% за листата ни за общински съветници".

"В момента с това, което се случва и цялото разединение, и видното неумение на ръководството на партията да обединява, а единственото, което прави през годините е да разединява, много се притеснявам, че резултатът отново ще се върне в тези 6-7-8%", каза още лидерът на социалистите в СОС. 

Иван Таков обвини партийното ръководство в непрестанна намеса в работата на столичната организация. По думите му офанзивата е била инициирана пряко от председателя Корнелия Нинова и е била насочена срещу сформирането на местна коалиция на вота през миналата година: "Тясното партийно ръководство не е спряло да се меси още и преди изборите, и по време, и след изборите, но не по конструктивен начин. Всъщност, председателят и една малка група около нея бяха може би един от най-яростните опоненти на местната коалиция, която направихме в София и на кандидата ни за кмет".

"Такава намеса аз лично никога не съм позволявал в работата, тъй като групата е достатъчно опитна и това е в нейните правомощия да взима решение и всеки общински съветник сам за себе си е избран пряко от хората и има възможност да взима своите решения. Намесата от националното ръководство и това вторачване в и Градския съвет и Градската организация на БСП - София за мен е изключително притеснително", каза още той.


Още по темата: общо новини по темата: 408
06.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Земетресения в България
Бюджет 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията