ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кметът на София получи наградата на Йерусалим
Автор: Екип Sofia24.bg 14:41 / 01.07.2022Коментари (0)481
Кметът на София Йорданка Фандъкова получи отличието "Наградата на Йерусалим“, съобщиха от Столична община. Наградата е утвърдена и се връчва от Световната Ционистка организация в сътрудничество с Федерацията на Ционистите в България, Евреите от диаспората и 36 Ционистки организации в света.

Наградата бе връчена в присъствието на Н. Пр. Посланика на Израел в България Йорам Елрон от г-жа Густи Брамерван, която е член на борда на Световната Циониска организация и председател на организацията на израелците в диаспората по света и председателя на Федерацията на Ционистите в България г-н Николай Гълъбов. Наградата е статуетка изобразяваща шофар и маслинова клонка, типични за еврейската култура и град Йерусалим.

Световната Ционистка организация отбелязва 125 години от създаването си от Теодор Херцел в Базел, Швейцария.

Наградата цели да отличат личности с високо обществено значение ангажирани в работата с еврейската общност и поддържащ сътрудничество с държавата Израел и град Йерусалим.

Отличието се връчва за първи път на български общественик и гражданин в лицето на кмета Фандъкова.

Н.Пр.Посланика на Израел в България Йорам Елрон каза: Благодаря ви, г-жо кмет, за всички усилия да насърчите сътрудничеството между общината и Посолството на Израел, както и усилията да подкрепяте толерантността и да се борите срещу антисемитизма, като не допускате провеждането Луков марш в София. Много е важна и работата ви за развитие на иновациите и високите технологии.

"През тези години съм впечатлен от постоянството, скромността на г-жа Фандъкова, нейната всеотдайност към работата за града и общностите, живеещи в него, каза Николай Гълабов.

Густи Брамерван поздрави кмета Фандъкова за нейната посветеност като жена кмет, която отстоява ясни принципи и е честен лидер.

Кметът Фандъкова получи наградата заради безвъзмездната подкрепа на еврейската общност, работата й с българската еврейска общност и нейната борба с антисемитизма и езика на омразата. През годините тя е подкрепила редица проекти свързани с културата на еврейската общност и допринася за изграждането на демократичните ценности в България.

"Благодаря за високото отличие", каза кметът Фандъкова. В думите си тя заяви, че в работата си следва ясни принципи и ценности.

"Еврейската общност в България е приятел и партньор на София, с който работим за развитието на нашия град. Заедно успяхме да запазим София като град на толерантността – ценност, която са ни завещали нашите предци", добави още Фандъкова.

Досега наградата са получили министър председателя на Австралия, членове на парламента на Дания, Южна Африка, световно известен тенор в Мексико, кметове на европейски градове в Полша, Франция. На официалната церемония присъстваха заместнк-председателя на Федерацията на Циноистите в България г-н Стамен Арсов, г-жа Юлия Дандолова, изпълнителен директор на ОЕБ "Шалом“, Слава Монова – директор на "Ашомер Ацъир България“ и представители на Световната Циониска организация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията