ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Мирослав Боршош: През лятото в София продължават джаз проектите
Автор: Екип Sofia24.bg 09:23 / 07.07.2022Коментари (0)191
©
"След емоциите от трите вечери на A to Jazz Festival, дал началото на качествената музика през лятото в столицата, щастлив съм, че можем да предложим още два интересни концерта във второто издание на Sofia Jazz Days. И отново безплатни за меломаните!“ – представи заместник-кметът по култура поредната музикална инициатива в София, организирана с подкрепата на Столична община.

На 8 и 17 юли в кино "Кабана“ Sofia Jazz Days поднасят два проекта. Група A3ck, създадена преди три години от Владислав Мичев и  Димитър Благоев, излиза на сцената на 8 юли в 20:30 часа. В необикновения музикален експеримент участват Владислав Мичев (бас тромпет), Димитър Льолев (алт саксофон), Димитър Благоев (китара), Евден Димитров (бас) и Васил Вутев (барабани). Като претопява индивидуалния стил на всеки един от музикантите групата дава възможност на слушателите да се впуснат в пътешествие отвъд хоризонта на очакванията. Композициите са авторски и представят характерния стил на A3ck.

На 17 юли от 20:30 часа е концертът на Noise Linguistix – музикална инициатива на басиста Михаил Иванов, който е добре познат както на българската, така и на европейската музикална сцена, носител на много международни награди, сред които и за най-добър солист на Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам, Нидерландия. 

Разнообразието от стилове, в които той се чувства у дома си, го водят до сътрудничество с имена като Малик Медзадри (Magik Malik), Итамар Борохов, Лиз Райт, Майкъл Мосман, Алексия Василиу, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Христо Йоцов, Мартин Любенов и други.Около основното ядро – Александър Логозаров (китара) и Михаил Иванов (бас) – гравитират специално подбрани гост-музиканти и така се ражда дебютният албум Scattered Vibrations от 2021 г. ("Разпилени вибрации").

Музиката е гъвкава и податлива на настроенията на музикантите, всеки гост-музикант – чрез таланта и чувствителността си – ѝ придава различни измерения. За концерта си в София Noise Linguistix ще бъдат в компанията на Росен Захариев (тромпет) и Христо Йоцов (барабани). Концертният цикъл Sofia Jazz Days е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община. Концертите са със свободен вход.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Лоша инфраструктура в София
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията