ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Младежи от район "Надежда" ще се обучават в дигитални умения
Автор: Екип Sofia24.bg 10:01 / 28.01.2022Коментари (0)273
©
Младежи от район "Надежда" ще се обучават в дигитални умения. Това стана ясно по време на проведената в онлайн среда откриваща среща по проект "Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда“ изпълняван от сдружение "Надежда-ЦРД“ с финансовата подкрепа на Столична община – Програма "Европа“ 2021 и в партньорство с ЦПЛР ЦИКО "София", район "Надежда“ и СНЦ "Заедно сме Надежда". В събитието взеха участие над 40 представители на образователни, културни институции, Столична община, Програма "Европа“, район "Надежда“, младежки и неправителствени организации.

"Този проект се превърна в пресечна тока на енергията и активността на общинската администрация, образователните институции и гражданския сектор в район "Надежда“. Вярвам, че заедно ще постигнем реални резултати в подкрепа развитието на дигиталните умения на младите хора в район "Надежда“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда“ в писмено обръщение до участниците в проекта.

Диляна Вучкова, ръководител на проекта представи бенефициента, партньорите, целите, бюджета, дейностите на стартиралия проект, които ще се изпълняват в продължение на 5 месеца. В хода на презентацията госпожа Вучкова разясни, че проектът ще се фокусира върху провеждането на 6 семинара и 4 тематични обучения по актуални теми, според насоките в Рамката DigComp, насочени към млади хора и такива от маргинализирани групи за придобиване на личностни и дигитални умения: - боравене с информация и данни: Възможности на дигиталните платформи на Столична община и дигитална община - услуги за млади родители; - комуникация и сътрудничество: Балансът между животът Оnline&Offline; създаване на цифрово и медийно съдържание - обучения: Създаване на сценарий, създаване на видео; одкаст; музика графичен дизайн; - безопасност/ сигурност - Как да сърфираме безопасно в интернет – не на речта на омразата, противопоставяне на кибер тормоза и Фейсбук, Инстаграм и Тик-Ток безопасност; - решаване на сложни проблеми - Дигитална трансформация - професионална и бизнес еволюция.

Предвидено е в обученията да участват минимум 100 младежи, на възраст между 15 и 29 години, живеещи на територията на район "Надежда“, както и съседни на района населени места от територията на Столична община.

Диляна Вучкова подчерта, че стартиралият проект предлага нова форма на взаимодействие между различните организации и институции, която до момента не е прилагана на местно и национално ниво. От друга страна - от предложените тематични обучения в 5-те области на компетентности според Рамката DigComp на Европейската комисия са ключово важни за развитието на гражданите на ЕС в близките години и дава гаранция за единомислието и правилната посока за развитието на дигиталните умения у младите хора, базирани на конкретни европейски проучвания, насоки и практики. Всички сфери на компетентности са представени по най-новия и отговарящия на нуждите на младите хора начин. Не на последно място - предвидения широк обхват на дейностите за популяризация ще даде възможност за устойчивост и предаване на опита и към други организации в бъдеще.

В заключение ръководителят на проекта информира участниците в срещата, че обученията ще стартират още в началото на месец февруари. Желаещите да се включат ще се запознаят с възможностите, които предоставят дигиталните платформи на Столична община и дигитална община - услуги за млади родители.

Проект "Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда" се изпълнява от Сдружение "Надежда – ЦРД“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма "Европа“ 2021“, в партньорство с ЦПЛР ЦИКО "София", район "Надежда“ и СНЦ "Заедно сме Надежда"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията