ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
"Оборище" с богата програма за празника на района
Автор: Екип Sofia24.bg 10:37 / 18.04.2022Коментари (0)402
© Фейсбук
“Район “Оборище" - чист и уютен" - е мотото на празника, който тази година ще се състои на 21 април, съобщиха от районната администрация. Началото на официалната част е в 11:00 часа, в Сити Марк Арт център, а от 12:00 часа в парк “Заимов". От 11:00 часа, в парка, ще отвори "Открита приемна" на Общината, където ще бъдат приемани сигнали и предложения, свързани с квартала. Предстои и учредяването на годишна награда на “Оборище", за принос към развитието на района.

Общината организира редица съпътстващи инициативи в рамките на тазгодишното честване на празника. Една от тях е пролетното почистване на района.

На 19 април учениците от Първа английска езикова гимназия ще почистят, по тяхна инициатива, целия парк “Заимов". Освен това, с разрешение на “Зелени системи" те ще засадят и няколко липи в парка. Така всички ще се присъединят към инициативата за опазване на пчелите. В събитието ще се включи и заместник-кметът Арсени Вълчинов.

На 20 април отново в рамките на празника на района, ръководството на общинската администрация ще открие официално пенсионерския клуб на бул. “Васил Левски" №122. Кулминацията на честването на традиционни празник е на 21 април.

Официалната част на събитието започва в 11:00 часа, в Сити Марк Арт Център, на бул. Янко Сакъзов №30. Поканени да присъстват са президентът на Република България Румен Радев, депутати, министри, общински съветници и много гости.

На сцената ще видим изпълненията на Орлин Горанов и Еделина Кънева, Детски хор "ПИМ ПАМ“, Балетна школа "Синтез", Танцова школа "Финес“ и Фолклорен танцов състав "Лира денс“. В парк “Заимов", от 12:00 часа, също ще започне приятна развлекателна програма, за жителите на “Оборище". 

"Елате да споделим заедно празничното настроение, в компанията на Духовия оркестър при І Английска езикова гимназия и читалище "Д-р Петър Х. Берон", на музикално студио "ART VOICES“, на танцова формация YAG, на танцова школа "Финес“ и на фолклорните танцови състави "Лира денс“ и "Лодос“.

В рамките на празничния ден ще бъде представен и филмът “Оборище", който разказва историята на нашата община. Имаме и новина, която ще бъде обявена на празника на района!", написаха от районната администрация.

Кметският екип ще постави началото на инициатива за връчване на годишна награда на “Оборище" за принос към развитието на района. Първата официална награда ще бъде връчена в рамките на следващия традиционен празник през 2023 година.

Дотогава, всеки един жител на район "Оборище" може да номинира личности, организации, фирми, сдружения и клубове и всеки, който с действията си е направил район "Оборище" по-красив, по-чист и по-уютен за жителите му. Точният регламент ще бъде публикуван на страницата на районната администрация и на страницата на района във Фейсбук.

Тази година ще бъде връчено и специално “Благодарствено писмо", до един/едни от всички приятели на “Оборище", които най-усърдно се включиха в инициативата за почистване на района, в рамките на съпътстващите традиционния празник дейности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията