ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Общински съветник в СОС: София има тежък проблем с "Топлофикация" и боклука
Автор: Екип Sofia24.bg 21:11 / 26.04.2024Коментари (0)1042
©
"Синя България" се регистрира за участие в изборите. Какво сподели по този повод общинският съветник в СОС Вили Лилков в ефира на "Bulgaria ON AIR".

"На местните избори сформирахме коалиция "Синя София", влязохме в Общинския съвет, направихме една много смислена кампания, предложихме много добри кандидати и за районни кметове, и за съветници. Още тогава получихме много позитивни отзиви от провинцията. Много симпатизанти, десни избиратели, с които сме работили през годините, казаха: "Хайде да направим "Синя България". Това, което правим в момента, е да обединяваме", каза той.

Вили Лилков добави, че не трябва да забравяме колко малко хора гласуват.

"А от тези малко хората, много малко пък гласуват за десните партии. Има десни избиратели, които не виждат алтернатива и не излизат да гласуват. Не могат да припознаят своите идеи и не могат да намерят своите водачи. И научени от грешките на миналото, решихме да започнем да събираме разпиляната през годините десница. Засега смятам, че успяваме, защото събрахме 8 десни партии, очакваме и други земеделски формации да се присъединят", поясни Лилков за .

От думите му стана ясно, че те работят добре в екип и имат сформиран коалиционен съвет.

"Основно разчитаме на предложенията, които ни дават отделните политически партии. Търсим хора с десен профил, обществен авторитет, защото в последните години в българската политика липсват такива хора, които са с авторитет. Търсим и професионалисти, но не хора, които си показват дипломата, а хора, които са доказани в бизнеса си и са се доказали, че са експерти", призна общинският съветник.

Той е категоричен, че целта им е да обединят десните.

"Освен това, да привлечем качествени хора, защото това, което става в момента в българската политика, е позорна регистрация на печални герои. Този парламент започна с една голяма надежда, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще направят истинско евроатлантическо общество, което ще направи нужните реформи, ще лансира нови лица в политиката. Но това, което видяхме беше обратното - непрекъснати скандали, липса на коалиционна култура и много ниско ниво на политически разум", подчерта Лилков.

Общинският съветник добави, че "Синя България" е готова да подаде ръка на всеки от следващия парламент, който е готов да направи истинска съдебна реформа.

Според него свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС е "отмъщение на хора, които се чувстват тежко уязвени".

"Големите удари, които някой понесе в последните седмици и месеци, бяха ПП-ДБ - главният секретар на МВР е уличен в корупция, началникът на Агенция "Митници" - също. Това е грандиозен скандал. Естествено, че тези, които се чувстват уязвени, стигнаха дотам, че заедно с БСП и "Възраждане" да свалят председателя на парламента. Дълго време ще се лекува българската политическа система от случайните хора, които влизат в нея", каза още той.

Вили Лилков подчерта, че София има сериозен проблем с отпадъците: "Ако не се вземат бързи мерки - само до една година ние ще имаме такъв проблем, какъвто имахме преди 20 години, когато трябваше отпадъците да се балират. Трябва да се вземат решения в тази посока. София има и тежък проблем с "Топлофикация". По тези проблеми никой не говори. Депото, което ползваме в момента, се пълни с много бързи темпове и има запас за около 32 месеца, но в най-добрия случай. Ново депо не се прави за 1 месец".

Той поясни, че никой все още не е извикал шефовете на топлофикациите за изслушване.


Още по темата: общо новини по темата: 410
07.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Столичен общински съвет 2024-2028г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията