ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
От район "Триадица" съобщиха, че е планирано изграждането на нова площадка зад 73 СУ "Владислав Граматик"
Автор: Екип Sofia24.bg 11:09 / 14.02.2022Коментари (0)329
Седмичният бюлетин за работата на районния кмет и администрацията на район "Триадица" за периода 07.02-11.02.2022 година бе публикуван на страницата им във Фейсбук. Ето какво написаха от районната администрация:

"В района се проведе дигитален Обществен съвет за кв. “Стрелбище“ и жк. "Гоце Делчев“. В оживената дискусия хората зададоха на районната администрация актуални и интересни въпроси. Едно от предложенията на гражданите от двата квартала бе с тяхно участие и с помощта на района да започне обновяването на старите съоръжения на детските площадки. 

Жителите на "Гоце Делчев“ и "Стрелбище“ изразиха и готовността си да участват в съвместни инициативи за озеленяването на локации в района. По повод въпросът за липсата на достатъчно площадки за игра за по-големи деца, район "Триадица“ съобщи, че един от проектите, планиран да се реализира през тази година, е изграждането на нова площадка зад 73 СУ "Владислав Граматик“, предназначена за деца над 8 години. 

На Обществения съвет бе поставен важният въпрос за паркирането в зелените площи. Районът има план за справяне с проблема като визията е, че в двата квартала всяка улица да бъде препроектирана и изградена отново с цел обособяване на максимален брой паркоместа и урегулиране на паркирането.

Акцент в разговорите бе поставен и на проблема с премахването на незаконните гаражни клетки. В районната администрация вече има 150 заповеди на главния архитект на София за премахване, които предстои да бъдат реализирани.

Кметът на район "Триадица“ Димитър Божилов и заместник-кметът с ресор "Строителство“ Христо Вълчанов се срещнаха на терен с жителите на кв.“Манастирски ливади-изток“. 

Това е част от инициативата "Къде се чакаме?“, според която всеки вторник ръководителите на районната администрация разговарят с хората по квартали. Верни на своята изключителна активност, представителите на "Манастирски ливади-изток“ зададоха своите въпроси за изграждането на кръстовището на ул.“ Иван Кирков“ и "Златни мостове, за обособяването на връзката между улицата зад МОЛ България и ул. Златни мостове“, за паркирането върху тротоари и зелени площи и други. 

Следващата среща на кмета Божилов от поредицата "Къде се чакаме?“ е на 15.02.2022 г. с хората от кв.“Кръстова вада-запад“.

Във връзка с поддръжката, реконструкцията и озеленяването на района продължава работата на екипите. 

Все още тече ремонтът по алеята пред бл.11 на ул. “Мила родина“ в кв.“Стрелбище“. Извършена бе резитба на саморасла издънкова и увивна растителност между бл.101, 102 и детската площадка в жк. “Гоце Делчев“.

Почистено бе от нерегламентирани замърсявания в междублоковите пространства на ул. “Димитър Манов“, ул. “Забърде“ и в района на НДК. Засаден бе смърч на мястото на аварийно премахнато дърво на ул .“Рикардо Ваккарини“. Рязани бяха сухи и пречупени клони и дървета при бл.2,3,4,5 и 6 на ул. “Деян Белишки“ в жк. “Гоце Делчев“. В края на седмицата екипи на район "Триадица“ работиха по разчистване на тротоарите и детската площадка на бул. "Витоша“ №150.

Открита и осветена бе новата ясла на ул.“Боянски водопад“ в жк; "Гоце Делчев“, която ще бъде филиал на ДГ №40 "Проф. Г.Ангушев“. На тържеството присъстваха заместник-кметовете на район "Триадица“ Руслан Баждеков и инж. Христо Вълчанов. Откриването бе предшествано от родителска среща, на която родителите на приетите дечица имаха възможност да поставят своите въпроси на директорът на детската ясла Веселина Георгиева. Район "Триадица“ бе представен от зам.-кмета Руслан Баждеков и началника на отдел "Социални политики“ Радка Близнакова.

Извършен бе ремонт на детската площадка на ул. “Забърде“. Подменено бе изгнило дървено съоръжение, поставена бе нова пейка. Гумената настилка е доставена и ще се монтира следващата седмица при подходящи условия /по-топло време/.Районната администрация осъществи ремонт и на улея на пързалката на площадка на ул.“Боровец“ в кв.“Стрелбище“. На площадката при бл.41 на ул.“Янко Забунов“ бе доставен и насипан бе пясък."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията