ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Премахнаха последните незаконни павилиони до входа на Столичния зоопарк
Автор: Екип Sofia24.bg 14:30 / 26.08.2022Коментари (0)383
© Фейсбук
Премахнати са последните два незаконни павилиона от страната на западния вход на Столичния зоопарк. Това съобщи районният кмет Константин Павлов с публикация във Фейсбук. Ето какво написа той:

"Изоставените и ръждясали павилиони, с невъобразима миризма и в крайно съмнително санитарно състояние, контрастираха рязко с лъскавата фасада на комплекса, който се строи наблизо. Тъй като в бюджета на районите никога не се предвижда бюджет за премахване на павилиони и за ликвидиране на последиците по тротоарите и зелените площи от тях, помолих фирмата, изграждаща комплекса, за съдействие при отстраняването им. Бих искал да благодаря, от името на гражданите на район "Лозенец" и от името на посетителите на Столичния зоопарк, затова че получихме съдействие.

Ако 2021 г. беше годината на интензивно разчистване на района от изоставени автомобили, то 2022 година се очертава като година на разчистените незаконни павилиони. Премахнахме със собствени сили известния "син павилион“ от сп. "Семинарията“, но той беше малък и успяхме някак да го съберем в 3,5-тонния камион на района.

Решихме проблема с двата черни павилиона пред УАСГ, като настилката под тях, макар и със закъснение, беше възстановена от Столична община. Премахме обекти и от други, по-малко познати места, например ул. "Крум Попов“. Писал съм многократно, че наеми от някогашните будки, павилиони и капанчета в бюджетите на районите не идват никакви, а ако идват в Столична община - то те са символични и на практика нямат никакъв ефект върху бюджета.

От друга страна, поразиите, оставени от недобросъвестни собственици, които нито са ги отстранили доброволно, нито са възстановили градската среда около тях, трябва да бъдат оправяни от общината и от района, като междувременно посрещаме и цялата вълна от оправдано недоволство, сигнали и недоумение на гражданите как и защо се допускат такива безобразия. 

Надявам се 2023 година да стане годината на подменените капаци на шахти. Работя интензивно с други районни кметове и с граждански организации да приключим веднъж завинаги с пробитите и счупени капаци на шахти, които собствениците им, съответните експлоатационни дружества, подменят едва след десетия наш сигнал.Затова, разбира се, ще разчитаме максимално на съдействието на гражданите".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Купа на България сезон 2023/24
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Градският транспорт в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията