ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Протест пред паметника на Съветската армия се организира в социалните мрежи
Автор: Десислава Томева 10:04 / 27.02.2022Коментари (4)693
© Sofia24.bg
За протест със спрейове и боя призовават граждански инициативи в социалните мрежи. 

Недоволството е насрочено за днес от 16.00 часа в Княжевската градина, пред паметника на Съветската армия.

Хората настояват за незабавното премахване на монумента.

Ето и техният призив във Фейсбук:

"Вчера три деца на по 15 и 16 години (две момчета и едно момиче) с мнение и позиция, по светло и без да се крият пишат с маркер някъде на постамента на срамния т.нар. "паметник" на съветския окупатор в София "Save Ukraine!".

Какво прави родната милиция според вас?

Арестува ги, не им дава да се обадят дори веднъж, не уведомява родителите им и им налага арест за 24 часа.

Родителите се усещат, че нещо не е наред едва, когато децата им започват подозрително дълго да не си вдигат телефоните, след като преди това подозрително дълго не са отговаряли на съобщенията.

Намесата на адвокати изкарва две от децата от ареста късно вечерта, но едното излезе едва тази сутрин. Дете на 16 години.

Българи!

Свидетели сме на брутален полицейски произвол, който няма как да продължава повече! Българската полиция вече ОТВЛИЧА деца, за да защити съветския пропаганден монумент. Вече се питаме изобщо българска ли е тази полиция, ще защитава ли нашите БЪЛГАРСКИ ДЕЦА, или с всички сили и средства (наши, на българския данъкоплатец) ще защитава пропагандното военно съоръжение на чужда държава, която в момента извършва военна агресия срещу мирна и никого незастрашаваща суверенна държава?

Общинските власти са взели решение още преди 30 години този монумент да бъде демонтиран. Това решение не е отменяно и все още е в сила!

Преди един ден, кметът на район "Средец" - Трайчо Трайков, заяви, че започва процедура по демонтиране на паметника, което е в дадените му от СОС и гласоподавателите на този централен софийски район правомощия.

С решение № 73/26.07.2021 г. на Върховния касационен съд (по подобен казус срещу български студент) се заявява изрично, че писането по паметника (без да бъде увреждана неговата цялост) не представлява нарушение на българските закони.

Настояваме да разберем чии разпореждания изпълнява "българската" полиция, след като очевидно те са в разрез както с общинските власти, така и с решения на БЪЛГАРСКИЯ съд!

Настояваме за оставка на цялото ръководство на 1 РПУ!

Незабавно да се извърши вътрешна проверка, която да установи кой издава противозаконни заповеди за отвличане и терор на български граждани. Искаме да знаем имената и позициите на тези хора! Ако такава проверка не бъде проведена, очакваме оставка и на вътрешния министър Бойко Рашков.

Призоваваме всички наши съмишленици да бъдат днес (27 февруари, неделя) от 16:00 ч. пред т.нар. "паметник" на съветската армия със спрей или боя, с която да покажем ясно, че това няма да го бъде повече! Ще върнем това окупирано градско пространство на българските деца!

От гражданската инициатива ще осигурим между 50 и 100 спрея, които ще бъдат раздадени на място. Всеки който има възможност да донесе и собствен такъв.

В името на обществения ред, предупреждаваме българската полиция (ако наистина е българска) да не възпрепятства това законово изразяване на позиция в защита на мира и срещу военния терор и насилието. Повтаряме - писането по паметника не представлява престъпление. Време е полицията да го научи веднъж - завинаги!

Заявяваме, че оттук-нататък и до предстоящото демонтиране на монумента, ще възпрепятстваме всеки опит за почистване или ремонт на съоръжението", пише в позицията.


Още по темата: общо новини по темата: 188
23.04.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
10.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПИЯНАТА ДАМАДЖАНА НА СЪД!ДОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА СВИНЯ!
0
 
 
Този въпрос има юридическо измерение – същият е предмет на защита на междудържавен договор между България и Руската федерация, подписан от президентите Жельо Желев и Борис Елцин, за които никой не твърди, че не са демократични президенти. Договорът е за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската федерация. С чл. 14 от този договор сме поели изричния ангажимент взаимно да опазваме паметниците си - и исторически, и паметници на култура, с които се представяме в съответните държави.
0
 
 
А не е ли време тези торбеши и пазванти да си кажат кой им нарежда ? Или да бъдат уволнени и съдени. де**а и службогонците.
0
 
 
Петата колона вече открито посяга на българските деца и ученици, не само с лъжи в учебниците. Обратното броене започна.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
Топлофикация София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията