ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Първа градска болница разполага с нов скенер
Автор: Екип Sofia24.bg 19:07 / 12.07.2022Коментари (0)831
Университетската Първа МБАЛ "Св. Йоан Кръстител" разполага с изцяло нов компютърен томограф за отделението по образна диагностика и обслужва пациенти.

Общинската болница е пример за добро управление, защото във време на финансова криза успя да закупи нова апаратура, със собствени средства, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, с председателя на комисията по здравеопазване д-р Антон Койчев разгледаха новото оборудване в лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Нашата задача е да развиваме общинското здравеопазване, защото то има много важна роля в здравеопазването в София. Във време на кризата от ковид-19 всички общински болници успяха да организират дейността си и покажат стабилност, посочи също кметът Фандъкова.

През 2021 г. Университетската Първа МБАЛ "Св. Йоан Кръстител" получи разрешение от Столичния общински съвет да закупи със собствени средства нов компютърен томограф за отделението по образна диагностика. Новият компютърен томограф е на стойност до 670 000 лв.

Новият скенер ще се повиши качеството и ще намали времетраенето на изследванията, ще се намали и дозата на облъчване на пациентите.

Апаратът прави изследвания на всички отдели на човешкото тяло; реконструира 64 образа на ротация; има възможност за ангио КТ изследвания; има втора работна станция с необходимото софтуерно оборудване за обработка и преценка на образите.

Компютърният 4-срезов томограф, който до момента се използваше от Университетската Първа МБАЛ вече е предоставен на ДКЦ 12. Скенерът General Electric HealthCare е обновен през 2020 г. и с него в ДКЦ 12 ще може да се предоставя много по-добра медицинска услуга на пациентите. Това е първото общинско ДКЦ, което разполага с подобна техника за диагностика, каза зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Наред с новия скенер в Парва градска е направено обновяване на софтуера на ядреномагнитния резонанс. Плановете на Университетската Първа МБАЛ "Св. Йоан Кръстител" са да продължи модернизирането на болницата. Предстои ремонт на отделението по хирургия и поставяне на фотоволтаична система на покрива, каза изпълнителният-директор на болницата проф.Димитров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Катастрофи в България
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията