ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Район "Слатина": Комплекс "Червено знаме" не е общински имот
Автор: Екип Sofia24.bg 12:34 / 24.01.2022Коментари (0)289
© Фейсбук
Комплекс "Червено знаме“ би могъл да бъде един от символите на район "Слатина“. Разработването му е неизменно свързано с цялостната концепция за развитието на района. Вече поредица от правителства пренебрегват този проект, но имаме искрена надежда, че при новия кабинет това ще се промени.

Използваме новите кадри, предоставени ни от Iassen Djabirov, за да Ви разкажем повече за ситуацията с този ключов за всички ни обект.

Комплекс "Червено знаме“ не е общински имот. Принципал на държавното дружество "Сердика спортни имоти" АД, в чийто капитал са включени терените на комплекса с плувните басейни, хотела, залите по гимнастика, борба и волейбол, е министерството на младежта и спорта (ММС).

Да, те се намират на територията на района ни, но разпореждането със собствеността им се извършва от дружеството собственик чрез разрешение от страна на принципала и със съгласието на Министерски съвет.

В този смисъл ролята на районния кмет е на домакин, който да съдейства с каквото може и да работи заедно с принципала, за да има единна концепция по проекта, която съвпада и с тази за развитието на района. Ние не се разпореждаме с тези имоти.

И все пак:

Със служебния министър на спорта в края на октомври Георги Илиев - кмет на Слатина препотвърди, че терените на комплекса ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

Предпроектното проучване на ММС и параметрите за строителството са съобразени с устройствения план на Столична община, съгласно който зоната, в която са разположени терените, е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели плътност - 25%, кинт - 0,5%, озеленяване - 40 %.

Прогнозната стойност за изграждането на спортния комплекс възлиза на над 120 млн.евро. За нас, Вашите служители в район "Слатина“, а надяваме се и за Вас е важно този проект да не е идеологически отделен от концепцията за Зеления ринг, който ще минава покрай него, нито от тази за преосмислянето на парка на БАН с осемхилядното му неолитно селище, също в непосредствена близост.

Всички тези обекти са свързани и носят потенциала да превърнат района в нещо уникално не само за София, но и за Европа - съчетание от древност, модерност и практичност на много малка територия, която е лесно достъпна по различни начини, просторна, приятна, зелена и интересна.

Затова намираме концепцията за спортно градче, в което по естествен начин да се вплитат спорт със социални функции, за най-смислена. Това също е и формата, която ще даде тласък на международните спортни събития от висок ранг в София.

Надяваме се въпреки разрухата, която документират, кадрите на Ясен Джабиров да Ви доставят удоволствие заради майсторството, с което са заснети.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията