ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Район "Триадица": Детската площадка на ул. "Янко Забунов" вече е с нови съоръжения
Автор: Екип Sofia24.bg 11:34 / 17.01.2022Коментари (0)313
© Фейсбук
Ето какво беше свършено в район "Триадица" през последните дни. Работните екипи на района обработиха сигнали на терен. Във връзка с течовете под площадното пространство на НДК около фонтана с топките, бе възложено да се извърши демонтаж на металните облицовки на окачения таван, за да се локализира и отстрани течът. Разчистени бяха две нерегламентирани сметища при бл.97 и при бл.95 в кв. "Стрелбище“. 

В същия квартал, на ул. "Костенски водопад" при бл.26 бе извършена резитба на растителност, възпрепятстваща свободното преминаване на пешеходци по тротоара. Зад бл.10 бяха премахнати паднали дървета и сухи клони. Частично бяха извозени клоните от прочистването на зелената площ край бул. "Тодор Каблешков“.

Вдигнати бяха три подлежащи на премахване павилиони, разположени без правно основание върху публични общински площи. Екипите работиха на ул. “Златни врата“ при бл.109, на ул.“Краище“ и бул.“Витоша“ и на ул. “Мидия“ при бул. “П.Ю.Тодоров“. Набелязани бяха и други обекти, които предстои да бъдат премахнати през следващите седмици.

Детската площадка при бл.41 на ул. "Янко Забунов“ вече е с нови съоръжения. На мястото на амортизираните бяха монтирани три нови клатушки и едно комбинирано съоръжение.

Във връзка с вандалски прояви в подлеза на бул. "България“ и бул. "Тодор Каблешков“ районната администрация сезира компетентните органи за разкриване на извършителите. От район "Триадица" молят гражданите да подават сигнали за набези. Със съдействието на Столична община ще бъдат предприети спешни мерки по аварийно отстраняване на извършените щети.

Районният кмет Димитър Божилов проведе работни срещи и разговори по отношение на ъгъла на бул. "България“ и бул. "Иван Евст. Гешов“ откъм кв. "Стрелбище“. От страна на председателя на комисията за уреждане взаимотношенията с частния собственик на заградения парцел бяха дадени уверения, че преговорите са във финален етап и че е налице изготвен проекто-доклад до Столичен общински съвет с предложен механизъм за придобиване парцела от страна на общината. 

В случай, че това решение бъде одобрено, районната администрация има пълна готовност да предприеме всички действия за да бъде отреден парцела за обществени нужди като публична общинска собственост. Наред с това бе проведена и среща с представители на собствениците на парцела, попадащ в нереализираната улица при "Деде агач“ №2.

Собствениците спечелиха дело за обезщетение, присъдено в общ размер на 771 000 лева. Предвид рекордната сума, районната администрация инициира преговори, в рамките на които се обсъжда намаляване на сумата и нейното разсрочване в рамките на следващите три години. Предложението е представено на вниманието на Направление "Архитектура и градоустройство“- ресорен орган по придобиването на общинска собственост. В случай на уреждане на въпросите за собствеността, районът има готовност за реализиране на улицата между "Деде агач“ и "Майор Първан Тошев“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията