ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Шейни-зоната ви очаква с много забавни игри и надпревари в неделя на Витоша
Автор: Екип Sofia24.bg 11:18 / 28.01.2022Коментари (0)271
©
Зоната за спускане с шейни отново ви очаква тази неделя на Витоша. Специализираното съоръжение бе открито миналата година и сега за втора поредна зима радва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух сред красотите на планината.

Освен семейните надпревари с шейните, тази неделя от 11:00 до 13:00 часа в зоната ви очакват много забавни игри, конкурси и викторини за малчуганите. Професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и усмивките на детските лица. Ще има конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже, търсене на съкровища в снега и други забавления, в които "София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е оградена с безопасни мрежи и обработена от машини, така че да предлага оптимален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране. Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания.

Първата на Витоша "шейни зона“ стана факт, благодарение усилията на Фондация "София – европейска столица на спорта“ и "Витоша ски“. В дните, когато времето позволява тя всеки уикенд предлага на малчуганите и техните родители място, където безопасно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти.

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини. "София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата.

Стягайте шейните за уикенда. Прогнозите са за ясно и тихо време без вятър до обед. Очакваме ви тази неделя от 11 до 13 ч. в шейни-зоната до х. Алеко на Витоша за да осигурим заедно снежни усмивки на децата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията