ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Следствената служба: Предстои повдигане на второ обвинение на Семерджиев
Автор: Екип Sofia24.bg 08:51 / 13.07.2022Коментари (0)633
© БГНЕС
При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх" е открит амфетамин. Това обяви в "Денят започва" зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

"Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от назначената кръвна експертиза, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива."

Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че той самият бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години, уточни Ясен Тодоров.

Той нито потвърди, нито отрече дали в автомобила е имало други пътници. Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва се т.нар. полицейски чадър. Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство.

"Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановления и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва след шофиране в "Студентски град" с притежание на наркотици и фалшива шофьорска книжка, а ние го намерихме за половин час", коментира Ясен Тодоров.

Той заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

"Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието - кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия - че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че Георги Семерджиев е извършител на престъплението", обясни Тодоров.

По думите на Ясен Тодоров всички събрани досега доказателства оборват тезата на Семерджиев за отвличането. В джипа са открити и три мобилни телефона, които могат дадат по-ясна картина за движението на обвиняемия преди катастрофата.

"Обвинението е по непредпазливост и не ни дава възможност да искаме от съда за искане трафичните данни от мобилните оператори. След обвинението за притежание на наркотици обаче ръцете ни ще бъдат развързани и ще установим движението му по телефоните."

В дома на извършителя са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства е изпаднала маратонка.

"На един от видеозаписите се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата. В дома му е открита другата", поясни Ясен Тодоров.

По думите на зам.-директора на НСлС ако Георги Семерджиев е бил защитен свидетел, това нямало да стане публично достояние.

"Той може да е бил обикновен свидетел, но ако беше защитен, никой нямаше да знае кой е той."

Военният прокурор, оказал се на мястото на катастрофата, ще бъде разпитан като свидетел, той не е участвал в огледите, уточни Ясен Тодоров.

Дали Симона Радева е получавала пари, за да укрива Георги Семерджиев, ще стане ясно от разследването на прокуратурата.

"С оглед на действията ѝ след ПТП-то може да се предполага, че тя със свои действия е улеснявала Семерджиев в неговата дейност. Мисля, че отношенията между Семерджиев и Радева са лични. Имаме информация и в тази насока", заяви Ясен Тодоров.


Още по темата: общо новини по темата: 259
22.03.2024 »
21.03.2024 »
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията