ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Столична община с нова социална услуга със спортна насоченост за деца и младежи с увреждания
Автор: Екип Sofia24.bg 14:05 / 07.06.2022Коментари (0)529
© Sofia24.bg
Столичният общински съвет ще гласува на предстоящото си заседание в четвъртък създаване на нова социална услуга – "Дневен център за деца и младежи с увреждания“ с приоритет спортна насоченост, съобщиха от Столична община. Идеята е на кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на СОС Георги Георгиев. Програмата ще работи по няколко направления:

"Информиране и консултиране“, в което специалисти заедно с детето ще изследват неговите затруднения и ще работят по възможните решения за тяхното преодоляване.

"Терапия“ е съвкупност от различни дейности за развиване, възстановяване, поддържане или подобряване на социални умения, както и възможностите за самообслужване, комуникация, разрешаване на емоционални конфликти, овладяване на поведението, понижаване на тревожността, подобряване на самооценката, възможностите за труд. По този начин ще бъде предотвратен риска от социално изключване на тази група младежи.  

"Рехабилитация“ е дейност, която има за цел да подобри физическата сила и функционалното здраве на млади хора с увреждания и с проблеми в опорно-двигателния апарат и ставите.

"Обучение за придобиване на умения“ е дейност, която се осъществява в специализирана среда или мобилно, за подготовка на деца и пълнолетни лица за придобиване на умения за самостоятелност, независим живот, самостоятелно справяне с проблеми и затруднения, както и умения за грижа и подкрепа за деца и зависими от грижа членове на семейството.

"Подкрепа за придобиване на трудови умения“ е дейност, с която се осъществява специализирана среда или мобилно за подготовка и придружаване на лица с трайни увреждания за придобиване на умения за участие в трудови дейности.

 "Дневна грижа“ е дейност за осигуряване на специализирана среда на подкрепа индивидуално и в групи за деца и пълнолетни лица с трайни увреждания в рамките на не по-малко от 4 часа дневно.

"По този начин ние подкрепяме не само съгражданите ни със специфични потребности, но и искаме те да се чувстват пълноправна част от обществото, за което Столична община и общинския съвет полагаме много усилия и ще продължим да работим.“, коментира шефът на местния парламент Георги Георгиев.

Един от основните приоритети на Столична община в областта на социалната политика, за деца и възрастни в неравностойно социално положение, е предоставяне на подкрепа, с цел подпомагане за преодоляване на социалната изолация и ефективна интеграция, с оглед пълноценната им личностна реализация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
Купа на България сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията