ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Столична община ще съхранява "лицето" на театър "София", докато тече ремонтът на сградата
Автор: Екип Sofia24.bg 15:41 / 01.07.2022Коментари (0)458
©
Директорът на театър "София“ Ириней Константинов връчи за съхранение емблемата на театъра на зам.-кмета по строителство в СО инж. Ангел Джоргов. С този жест беше отбелязана символична "първа копка“ и старт на дългоочаквания ремонт на сградата на най-големия общински театър у нас.

"Предавам на Столична община "лицето“ на нашия театър. Под тази емблема са се събирали и са играли едни от най-големите български актьори. Отговорността, която върви с нея, е огромна, но аз съм сигурен, че ремонтът, който ще протече тук, ще бъде извършен качествено и в срок, така че, когато се върнем в нашия дом, духът в него отново ще заживее, така, както винаги е било“. С тези думи директорът на театър "София“ Ириней Константинов връчи емблемата на инж. Джоргов.

"Започваме първия цялостен ремонт на сградата на театъра от построяването му през 1979 г. Докато текат строителните дейности ще съхраняваме, както лицето, така и духа на тази сграда. В рамките на ремонта ще запазим оригиналния ѝ вид с облицовка от естествен камък в пясъчен цвят, както и всички орнаменти, характерни за специфичния ѝ облик“, подчерта инж. Ангел Джоргов.

Той припомни, че по време на строителните дейности сградата ще бъде обновена, включително и с техническите възможности за обезпечаване на театралната продукция. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, които включват поставяне на топлоизолация, цялостен ремонт на покрива и поставяне на топло- и водоизолационни материали по него, подмяна на остарялата и неефективна дограма, модернизация на отоплението, вкл. изграждане на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична инсталация, цялостна подмяна на електрическата, ВиК и отоплителна инсталация.

Проектът предвижда още модернизация на техническите съоръжения, които се неразривна част от реализацията на театралните постановки, в това число – цялостна модернизация на сценична механизация, озвучаване, осветление и акустична способност на залата. Ще бъдат изграждани нови сценични съоръжения, с което ще се подобри и модернизира работата на театъра.

Дейностите се реализират по проект "Развитие на културната инфраструктура в Столична община чрез инвестиции в обновяване на театър "София", район "Оборище", финансиран по ОПРР 2014 – 2020.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Катастрофи в София
Дете от Враца бе простреляно в главата
Катастрофи в България
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията