ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Тъчскрийн LCD екрани предоставят полезна спортна информация на столичани
Автор: Екип Sofia24.bg 14:19 / 06.07.2022Коментари (0)307
©
Модерни тъчскрийн LCD екрани ще предоставят полезна информация за осъществените и предстоящи спортни активности от фондация “София - европейска столица на спорта". На шест оживени пешеходни  пространства, гражданите и гостите на града ще могат да получават обществена информация и полезни данни. Инициативата се осъществява по решение на Столичния общински съвет, а разполагането на таблата на шестте локации е след проведен конкурс и одобрена от главния архитект на Столична община схема за поставянето им.

Проектът бе официално представен днес и нагледно демонстриран с екрана пред входа на метростанция "Стадион "Васил Левски“. Председателят на Комисията за децата младежта и спорта към Столична община - Татяна Георгиева, лично направи презентация каква информация може да се предоставя на минаващите при поискване.

"Столична община отдавна подготвя проекта и вече можем да представим тази нова услуга за бъдат по-добре осведомени гражданите и гостите на града за спортните активности на Столична община. Вярваме, че с повечето информация хората ще откриват нови възможности за активен и здравословен начин на живот,“ заяви в краткото си приветствие Татяна Георгиева.

Заместник-председателят на Фондация "София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев разкри, че в близко бъдеще се планира и мобилен вариант на услугата, който да се позиционира на всички големи спортни събития в столицата.

Целта на услугата е хората да получават по-бърза и детайлна информация за отделните събития, обекти, клубове и възможности за спорт.

Таблата ще популяризират дейностите на Фондация "София - европейска столица на спорта“ и на Столична община в областта на спорта. Ще се показват видеоклипове, подробности за отминали и предстоящи състезания и фестивали, ценни данни и локации на активности, както и друга важна обществена информация.

Модерните тъчскрийн LCD екрани ще могат да предоставят на желаещите и информации при поискване. От монтираните шест табла, 3 вече са включени – пред метростанциите "Стадион "Васил Левски“, "Джеймс Баучер“ и "Г.М.Димитров“. Другите три екрана ще заработят скоро пред метростанциите "Европейски съюз“, "Витоша“ и на кръстовището до УНСС в Студентски град. Предстои преминаването на тестови период за софтуера, като се планира системата да заработи в пълен капацитет до края на септември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Катастрофи в България
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията