ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
В Дружба: Паркирате на тротоар, оставате без чистачки
Автор: Екип Sofia24.bg 10:29 / 31.01.2022Коментари (0)623
© Фейсбук
Столичани продължават да изпращат снимки на нарушения на правилата за движение по пътищата и на неправилно паркирали автомобили. Истината е, че много често шофьорите просто няма къде да паркират. Разказ на столичанин предизвика сериозна полемика в социалните мрежи. Ето какво написа Красимир от София: 

Драги жители на квартал "Дружба - 2",

Казвам се Красимир и не съм от вашия квартал, но почти всяка събота ми се налага да пребивавам в него в периода от 7:30 до 14:00 часа.

Вчера 29.01.22 година (събота) отново трябваше да паркирам някъде в района и поради липсата на свободни места рано сутрин се наложи да паркирам на тротоара близо до контейнерите за смет на кръстовището на ул. "Мария Нейкова" и блок 209. Разбира се не бях единственият качен на тротоара...

В последствие установих, че съвестен гражданин ми е направил забележка за паркирането като ми е изкривил предната лява чистачка в обратна посока, сгъвайки я почти на две!

Понеже аз също се считам за принципен човек, уважаващ правилата, искам с този свой пост да се извиня на всички засегнати от това неудобство и моите действия! Аз също правя забележки, оставям бележки и понякога вдигам чистачки на хора, които си позволяват да са над правилата. Разбира се не си позволявам тези забележки да ги правя толкова "елегантно“, както на мен ми се случи вчера, но със сигурност разбирам действието на човекът който го е направил.

Искам да се обърна към този човек ако чете в тази група.

Уважаеми приятелю! С най- голямо удоволствие бих искал да се запознаем и да ти стисна ръката в знак на извинение за причиненото от мен неудобство.

Заповядай, която и да е събота в двора на храм "Св. пророк Илия", където има доброволческа кухня за бедни и неоправдани хора! Доброволците и дарителите, които отдават личното си време всяка събота се опитват на мускули да осигурят поне един топъл обяд на над 350 човека в нужда. Така че приятелю, когато имаш възможност заповядай и попитай за мен и ще се радвам да се запознаем лично.

А пък ако имаш желание може да се включиш било с дарение на средства или продукти или пък с отделено лично време и заедно да се опитаме да подкрепим едни забравени от всички хора!

Още веднъж нека жителите на това каре около храма ме извинят за създаденото неудобство.

С уважение:

Краси

Ето част от коментарите под публикацията:

"А пък ние имаме глоба, която ще обжалваме, тъй като плащаме данъци на апартаменти и коли и няма къде да паркираме. Малко, че ни скубе данъчното пък и ние сами да си кривим чистачките и да чупим огледала. Дай боже, да спрем да го правим. Разбирам, ако някой е заел 2 места с нестандартно паркиране, да му се направи остра забележка"

"Не, в никакъв случай не съм заемал два метра, а също имаше възможност за преминаване около автомобила от пешеходци, но вероятно не е било достатъчно за някого ... и така!"

"Вярвам ви напълно, просто са гадни, необяснимо зъл народ"

"Паркиране на тротоар е позволено, ако има два метра отстояние за пешеходците. А и да сте паркирал неправилно не е това начинът. Има си органи, ако някой ти пречи се обаждаш. Кривене на чистачка, това само по себе си е престъпление, и то по-тежко от неправилно паркиране"

" И на мен преди 3 години ми огънаха чистачката по същия начин. Бях спряла на улица без да преча на движението на пешеходци и автомобили, без да има табела забранено паркиране…не е това начина - и аз приемам, ако/когато съм създала неудобство на някой, но да посегнеш на частна собственост не те прави принципен човек! Има си институции, начини - паяк, скоби, глоби"

"Имате късмет, че не са ви нарязали гумите. Това не го правят "обикновените" хора, а пишман инвеститорите, които строят блок до блок, без зелени площи и инфраструктура, за да продават паркоместа по 40 000 лева"

"За справка чл. 216 ал. 1 от НК. Много хора си мислят, че могат безпроблемно да чупят чистачки или драскат автомобили. Трябва да са наясно, че това е престъпление. Има си ред, как да се случват нещата, когато някой е спрял в нарушение"

Известно е, че всяка събота от 12:00 часа в двора на храм "Св. пророк Илия" в квартал "Дружба-2", се хранят пенсионери, социално слаби и бедни хора от цяла София. Инициативата стартира през 1999 година, като в момента хиляди доброволци от цяла София подготвят храна за над 300 човека.


Още по темата: общо новини по темата: 123
28.03.2024 »
12.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията