ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
В "Люлин": Като няма власт, има закони на "Дивия Запад"
Автор: Цвети Христова 20:06 / 12.02.2022Коментари (1)1135
От началото на годината пешеходците взеха нещата в свои ръце. Виждаме все по-често "наказани" автомобили, и то такива, които са паркирани направилно.

Гражданите  заливат колите с боя, украсяват ги с пяна, чупят чистачките и страничните огледала, пишат послания.

Новата сценка е от столичния квартал "Люлин", научи Sofia24.bg. Автомобилите са паркирани във втори микрорайон, на улица "Добринова скала", точно пред блоковете с номера 263 и 264. Тук е и спирката на тролеите в посока "Люлин-3".

Леките коли са оставени на тротоара, а с боя е изписано "пешеходци". Действията на хората предполагаемо са продиктувани заради неправилво паркиране.

Определено обаче има по-цивилизовани начини човек да каже - "това място е за пешеходци". 

Очевидно е обаче, че жителите на "Люлин" са решили да раздават провосъдие по този начин. Двата автомобила са със спукани гуми, счупено стъкло от страната на шофьора, а атаката е придружена и с неприятни послания.

Ето и коментарите на потребители на Фейсбук:

- "По принцип имат право, но не и по този грозен начин.Този “буден гражданин", вероятно пречи също на някого, но не са му счупили ръцете за наказание. Редно е в такива случаи да се подаде сигнал в Градска мобилност."

- "Защото пък има някой, който да им брани правата! Като няма власт, има закона на дивия запад"

- "Само надписите стигат, чак и гумите идва прекалено. Но да се научат"

- "Не са паркирали правилно - не са, че постъпката е крайна съм съгласна, ама да видим и другата страна - тия дето ходят по платното за движение при наличие на свободен тротоар или ти изскачат пред колата да пресекат, че ги мързи да минат 10 метра до пешеходна пътека какво ги правим? Ама нали вече е модерно да сме злобни и претенциозни, затова няма да се оправим никога!"

- "Да,така е! Докато българина мишкува и позволява на 240 кретена да го ограбват, така ще бъде.От една страна не е правилно да спира там, но за съжаление няма къде. Има много стари, гниещи бараки, които стоят и заемат място. Защо общината не ги изрине, ами незаконните гаражи?! Защо закриха повечето платени паркинг места и и.....а сгради, които са нелепи, понеже няма достатъчно отстояние между тях? Къде е закона на дивия запад, когато играят кинтите...защо не отидат да бутнат тия “блокчета"?"

"Адмирации за човека направил това. Ганя цени повече ламарината на новия си внос, отколкото жената и децата си. Със сигурност това ще го научи, отколкото нищожната глоба от 20-30 лева, ако въобще някой го глоби. Така трябва да се постъпва с всякаква паплач, която паркира по този начин"

"Тая паплач е същата като оная паплач дето драска по колите"

"Презастрояването и пренаселването на София води до това! А от снимките ясно се вижда, че място за преминаване има! Когато всички се върнат по родните градове, нещата ще са различни, но уви всеки си търси прехраната в София! Редно да се замислим къде е проблема. Вместо многоетажни паркинги, в кварталите се строят много жилищни сгради без да има изградена инфраструктура..."


Още по темата: общо новини по темата: 125
17.04.2024 »
04.04.2024 »
28.03.2024 »
12.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напълно подкрепям, но тогава по тази "логика" щом пешеходците така ревностно бранят мястото си за придвижване, то и шофьорите би трябвало да бранят пътното платно от пешеходци т.е. има ли пешеходец на улицата, извън регламентираните за пресичане маркирани места, си е на негов риск и без последствия за шофьора ;) Дали ще се получат поставени по този начин нещата ?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лоша инфраструктура в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията